×
Felmeddelande :( Din CSS har inte laddats som den ska. Testa reloada sidan.

Rumanien

Godsent vinner EU-minorn

3
Svensklaget Godsent går från klarhet till klarhet och vinner en jämn kvalfinal mot HellRaisers efter tre spelade kartor under söndagskvällen.
Efter en helg av spännande matcher och jämna bataljer kunde äntligen pronax och co kalla sig själva vinnare. Kvalfinalen var dock ingen enkel historia - det krävdes tre jämna kartor mot det europeiska laget Hellraisers.

Första kartan som spelades under finalen var Cobblestone, en karta som Godsent tidigare förlorat på, mot just HellRaisers. Svenskarna startade matchen som försvarare och inledde stabilt med en ledning på 6-1. HellRaisers lät sig dock inte stoppas av svenskarnas framfart utan lyckas plocka hela sju rundor som anfallare. Resultatet vid halvtid kunde inte bli jämnare, 8-7 till svenskarna.

Efter halvtid fortsatte svenskarna att tåga på och ökade på resultatet till 11-7 som anfallare. Vi kunde se en storspelande Andreas "znajder" Lindberg öppna upp rundorna på ett mycket självsäkert sätt och Godsent tar starkt ledningen med 14-11. Därefter låser den europeiska femman upp matchen med fint spel av Martin "STYKO" Styk och Kirill "ANGE1" Karasiow - resultatet fastställs på 16-14 till HellRaisers.

Andreas
Andreas "znajder" Lindberg hade flow och landade på +20 i K/D-skillnad totalt under matchen


Andra kartan för kvällen var Mirage där HellRaisers startade som försvarare. STYKO och co vann första pistolrundan, men Godsent fortsatte ånga på och kunde hämta igen förlusten och återställa resultatet till deras fördel på 4-1. Den europeiska femman visar dock ett bra försvar och resultatet inför halvtid är 9-6 till HellRaisers.

Godsent startar sin halva som försvarare lika starkt som motståndarna och tar hem pistolrundan, därefter ramlar rundorna fram och tillbaka tills svenskarna lyckas låsa matchen på 16-13 efter en fantastisk clutch av Markus "pronax" Wallsten.

Jämn sista avgörande karta

Då var det dags för den tredje och avgörande kartan. Sista kartan i kvalfinalen skulle avgöras på Cache, en karta som svenskarna visat bra resultat på tidigare under turneringen. Den svenska femman inleder som anfallare och startar med att vinna hela åtta rundor i rad tills HellRaisers överhuvudtaget kom in i matchen. I efterhand kan man tacka Jonas "Lekr0" Olofsson för hans fantastiska spel i 3v4-läget som uppstod i åttonde rundan. Vid halvtidsvilan hade vi ett resultat på 11-4 till Godsent och finalen såg ut att gå deras väg.

HellRaisers lämnade dock inget åt slumpen och tar den första pistolrundan enkelt som försvarare, därefter krymper det europeiska laget avståndet i resultatet till 7-11. Rundorna går sedan fram och tillbaka och chockerande nog så tar HellRaisers ledningen med 14-13. Den följande rundan så kliver Robin "flusha" Rönnqvist fram och fullständigt demolerar det europeiska laget på A-site samtidigt som "Lekr0" rundan efter står för en magnifik retake på samma bombplats - resultatet är nu 15-14 till den svenska femman. Sista och avgörande rundan så fick Jesper "JW" Wecksell skina i ett 1v3-läget där han stängde matchen på 16-14 och Godsent stod som vinnare efter en otroligt jämn kamp.

Europa HellRaisers vs. Sverige Godsent
HR: DeadFox, Zero, bondik, ANGE1, STYKO
Godsent: znajder, flusha, Lekr0, JW, pronax

Slutplaceringar och prisfördelning

1. Sverige Godsent — 30 000 dollar (cirka 270 000 kronor) + plats i Majorkvalet
2. Europa HellRaisers — 15 000 dollar (cirka 130 000 kronor) + plats i Majorkvalet
3. Sverige Epsilon — 5 000 dollar (cirka 45 000 kronor)
4. Turkiet Space Soldiers
5-6. Finland ENCE
5-6. Europa LDLC
7-8. Tyskland Alternate aTTaX
7-8. Danmark Heroic

15 kommentarer — skriv kommentar

Kommentarerna nedan är skrivna av användare på Fragbite. Fragbite granskar inte sanningshalten i texten och du uppmanas att själv kritiskt granska och bemöta texten. Förutsätt inte att innehållet i texterna är sanning.
Visa 15 kommentarer

Skriv en kommentar

Laddar..