×
Felmeddelande :( Din CSS har inte laddats som den ska. Testa reloada sidan.

Eleague

Européerna vidare efter Eleagues första vecka

1
De europeiska lagen mousesports och FaZe Clan avancerar från grupp A i Eleague, medan Cloud9:s och Immortals resa blev kortare.
I skuggan av Epicenter avgjordes den första veckan i Eleagues andra säsong under helgens gång. På plats var två europeiska lag i form av mousesports och FaZe Clan, som ställdes mot nordamerikanska Cloud9 och brasilianska Immortals. I slutändan var det de europeiska lagen som avancerade till slutspelet.

Öppningsmatcherna

I gruppens första omgång bjöds vi på relativt ensidiga matcher, när mousesports slog Immortals med 16-9 på Mirage, mycket tack vare en 30-bomb från Chris "chrisJ" de Jong. Samtidigt var det Cloud9 som övertygade i den andra matchen, och skickade FaZe Clan till gruppens loser bracket via en 16-7-vinst på Train, med Jake "Stewie2k" Yip som matchens bästa spelare.

Europa mousesports vs. Brasilien Immortals
mousesports: chrisJ, denis, loWel, NiKo, Spiidi
Immortals: boltz, felps, HEN1, lucas, zews
USA Cloud9 vs. Europa FaZe Clan
Cloud9: autimatic, n0thing, shroud, Skadoodle, Stewie2k
FaZe: aizy, allu, jkaem, karrigan, rain

Vinnarmatchen

Cloud9 fortsatte sedan att imponera i gruppens vinnarmatch, men inte tillräckligt. Matchen gick nämligen till övertid, trots att Cloud9 hade haft en 15-13-ledning i slutskedet. Duon Chris "chrisJ" de Jong och Nikola "NiKo" Kovac stod ut i det europeiska laget, och var en stor anledning till att mousesports kunde vinna gruppen via ett 19-16-resultat.

Europa mousesports vs. USA Cloud9
mousesports: chrisJ, denis, loWel, NiKo, Spiidi
Cloud9: autimatic, n0thing, shroud, Skadoodle, Stewie2k

NiKo stod för en minst sagt imponerande ace i övertiden mot Cloud9.


Elimineringsmatchen

Den andra dagen, som också kan kallas för "elimineringsdagen", bäddade för två stycken bäst-av-tre-matcher. Den första var loser-matchen mellan Immortals och FaZe Clan, där FaZe öppnade väldigt offensivt genom att vinna Mirage med överlägsna 16-2. Vad som såg ut att kunna bli en överkörning utvecklades dock till en riktigt spännande match, då Immortals kvitterade via en övertidsvinst på Train. Det stora avgörandet landade på Overpass, där mousesports vann med knappa 16-13. Immortals eliminerades som sist i gruppen.

Brasilien Immortals vs. Europa FaZe Clan
Immortals: boltz, felps, HEN1, lucas, zews
FaZe: aizy, allu, jkaem, karrigan, rain

Gruppavgörandet

FaZe avancerade därmed till gruppavgörandet, där de skulle få chans på revansch mot Cloud9 — och revansch blev det. Matchens första karta, Mirage, gick till dubbla övertider innan FaZe kunde ta 1-0-ledningen i kartor. Därefter svarade Cloud9 med en egen övertidsvinst på Train. Med 1-1 i ställning väntade Overpass, där FaZe lade i en extra växel och tog hela 12-3 som det anfallande laget. Cloud9 strävade emot en del, men långt ifrån tillräckligt för att vända kartan.

USA Cloud9 vs. Europa FaZe Clan
Cloud9: autimatic, n0thing, shroud, Skadoodle, Stewie2k
FaZe: aizy, allu, jkaem, karrigan, rain

Detta innebär alltså att de två lagen med nyrekryterade spelare — mousesports med Christian "loWel" Garcia Antoran och FaZe Clan med Finn "karrigan" Andersen — tagit sig vidare till slutspelet för Eleague. Innan dess skall dock ytterligare tre grupper, där vi bland annat kommer se NiP Gaming och Fnatic spela, avgöras. Slutspelets kvartsfinalstadie drar inte igång förrän den 29-30 november.

# Lag Matcher Vinster Förluster
1 mousesports 2 2 0
2 FaZe Clan 3 2 1
3 Cloud9 3 1 2
4 Immortals 2 0 2

0 kommentarer — skriv kommentar

Kommentarerna nedan är skrivna av användare på Fragbite. Fragbite granskar inte sanningshalten i texten och du uppmanas att själv kritiskt granska och bemöta texten. Förutsätt inte att innehållet i texterna är sanning.
Visa 0 kommentarer

Skriv en kommentar

Laddar..