×
Felmeddelande :( Din CSS har inte laddats som den ska. Testa reloada sidan.

Ryssland

Team Dignitas vinner Epicenter Moscow

9
Succésagan Team Dignitas får ett lyckligt slut i Moskva — vinner Epicenter efter enastående finalinsats mot Virtus.pro.
Epicenter Moscow är över, och det är Team Dignitas som chockat världen och står som mästare efter en överväldigande insats mot Virtus.pro i finalen. I och med vinsten kniper de motsvarande 2,2 miljoner kronor, den största vinsten i femmans historia, och gjuter in sin plats som ett absolut topplag. Finalen började dock inte helt perfekt.

Virtus.pro tog ledningen på Nuke

Stärkta av lagets insatser i semifinalen på Nuke valde Dignitas Nuke som sin karta, vilket även blev den första som spelades i finalen mot Virtus.pro. Den här gången fick Dignitas dessutom börja som det försvarande laget, någon succé blev det dock inte. I stället var det Virtus.pro som visade ett fantastiskt anfallsspel, något som lät dem vinna den första halvan med imponerande 11-4.

En rejäl uppförsbacke väntade danskarna, men en vunnen pistolrunda som det anfallande laget gav de lite andrum för en comeback. Virtus.pro visade sig dock vara mer än tillräckliga försvarsmässigt, och vann den första vapenrundan som följdes av ytterligare två rundvinster. Med 7-14 i ryggen spottade Dignitas dock i nävarna och lyckades återfå lite momentum i matchen, men efter att danskarna vunnit fyra raka rundor hade Filip "Neo" Kubski fått nog och vände allt med tre scout-frags på en force-buy. Rundvinsten gav dem fyra matchrundor, men de behövde bara en då de stängde Nuke med ett 16-11-resultat.

Neo från Virtus.pro.
Neo var riktigt stark i finalens första karta.


Dignitas chockade på Cobblestone

Upphämtningen som Dignitas gjorde på Nuke visade sig vara bra för självförtroendet, för när mötet gick över till Cobblestone var det en helt annan historia som berättades. Som det anfallande laget gick Dignitas upp till en 4-0-ledning via en vunnen pistolrunda, och trots att Virtus.pro röt ifrån med tre raka rundvinster var det Dignitas som styrde skeppet. Sju vunna rundor av de åtta som följde gick det dansknorska lagets väg, och denna gång var det alltså Dignitas som vann den första halvan med imponerande 11-4.

I andra halvan var det norske Ruben "RUBINO" Villarroel som klev fram och vann pistolrundan åt sitt Dignitas, något som säkrade kartvinsten relativt kort därpå, och en tredje karta skulle krävas.

Team Dignitas.
Dignitas kvittering på Cobblestone var väldigt ensidig.


Total stängning på avgörande Mirage

På Mirage var det Dignitas som fick nöjet att börja försvara, och gjorde så med att vinna pistolrundan. Det såg dock ut att bli riktigt skakigt när Virtus.pro vann den följande force-rundan, men danskarna hittade stabilitet direkt när de vann tillbaka ett eget nödköp. Sedan gick det utför. Som en mur stod Dignitas och försvarade, och vann rundor hela vägen upp till en 12-1-ledning. Pawel "byali" Bielinski klev fram med ett ace och vann Virtus andra runda som anfallare, men detta till trots slutade halvan 13-2 till Dignitas.

En tuff uppförsbacke väntade Virtus.pro, men en vunnen pistolrunda gav de ändå möjligheten för en ljus avslutning på turneringen i Moskva. Det tog dock inte lång tid innan Dignitas tog sig närmre trofén då René "cajunb" Borg plockade fyra frags i halvans första vapenrunda. Trots att Virtus.pro sedan vann den följande rundan kunde Dignitas gå upp till tio matchrundor efter en vunnen force-buy, och rundan därpå skrevs sagans slut.

k0nfig från Dignitas.
k0nfig vann turneringens MVP-pris.


Polen Virtus.pro vs. Danmark Dignitas
VP: byali, Neo, pasha, Snax, TaZ
Dignitas: cajunb, k0nfig, Magiskb0Y, MSL, RUBINO

Slutplaceringar och prisfördelning

1. Danmark Team Dignitas — 250 000 dollar (cirka 2,2 miljoner kronor)
2. Polen Virtus.pro — 100 000 dollar (cirka 884 000 kronor)
3-4. Ukraina Natus Vincere — 40 000 dollar (cirka 353 600 kronor)
3-4. Brasilien SK Gaming — 40 000 dollar (cirka 353 600 kronor)
5-6. Sverige Fnatic — 15 000 dollar (cirka 132 600 kronor)
5-6. Frankrike G2 Esports — 15 000 dollar (cirka 132 600 kronor)
7-8. Sverige Ninjas in Pyjamas — 15 000 dollar (cirka 132 600 kronor)
7-8. Europa HellRaisers — 15 000 dollar (cirka 132 600 kronor)

35 kommentarer — skriv kommentar

Kommentarerna nedan är skrivna av användare på Fragbite. Fragbite granskar inte sanningshalten i texten och du uppmanas att själv kritiskt granska och bemöta texten. Förutsätt inte att innehållet i texterna är sanning.
Visa 35 kommentarer

Skriv en kommentar

Laddar..