×
Felmeddelande :( Din CSS har inte laddats som den ska. Testa reloada sidan.

Ryssland

Dignitas kniper finalplatsen framför hemmahoppet Na`Vi: "We feel really confident on nuke"

1
Det blir Danmark mot Polen, Dignitas mot Virtus.pro, i finalen av Epicenter. Detta står klart sedan Dignitas besegrat Na`Vi med 2-1, det inför en rysk publik som helt klart höll Na`Vi som sina favoriter.
Till skillnad från turneringens första semifinal blev drabbningen mellan Na`Vi och Dignitas en riktigt jämn tillställning, i alla fall under den inledande kartans första halva. Na`Vi, klara favoriter bland publiken på plats i Moskva, vann pistolrundan på Cobblestone som det försvarande laget men Dignitas svarade direkt genom att vinna ecorundan. Lagen följdes sedan åt mer eller mindre hela tiden, vilket slutligen gav en knapp fördel till Na`Vi inför sidbytet.

Under den andra halvan kom dock allt att handla om dansk-norska Dignitas och deras försvar. Na`Vi lyckades inte alls ta sig igenom den mur som Dignitas-femman ställde upp med och lyckades endast vinna en innan det var avgjort. Dignitas vann kartan med 16-9.

Det starka försvarsspelet fortsätter

Semifinalen fortsatte sedan på Natus Vinceres kartval Overpass. Den här gången började dock Dignitas som det försvarande laget och de fortsatte precis som de avslutade på Cobblestone. Slottsmiljöerna på Cobblestone eller de mer urbana omgivningarna på Overpass, det spelar visst ingen roll. Dignitas vann nämligen den första halvan med hela 12-3 och ställdes sig därmed med ena foten i aftonens final.

Efter sidbytet såg Na`Vi genast till att ge sig lite andrum då de två första rundorna. Dignitas stack sedan in med en rundvinst innan Na`Vi kunde fortsätta minska avståndet mellan de båda lagen. Efter att Na`Vi säkrat sin elfte runda valde Dignitas slutligen att ta en timeout i hopp om att stoppa lagets kollaps. Den lilla pausen gav dock inget resultat och Na`Vi utjämnade först till 13-13 för att sedan vinna kartan med 16-13.


Ovanligt jämnt under inledningen av Nuke

Na`Vi fick den inledning de önskade på Nuke då de, som det försvarande laget, vann pistolrundan. Några rundor senare låg de i ledning med 5-1. Då hände något. Dignitas arbeta sig sakta men säkert ikapp och tog dessutom ledningen som snabbast, även om Na`Vi slutligen kunde vinna den första halvan med 8-7.

Publikfavoriterna i Na`Vi vann sedan även kartans andra pistolrunda samt de efterföljande ecorundorna vilket medförde att de kunde utöka sin ledning till 11-7. Dignitas kom sedan snabbt ikapp efter att de riktiga bössorna kommit fram. Några rundor senare hade Dignitas övertagit ledningen och ställningen var 13-12 till det dansk-norska laget, en situation som tvingade Na`Vi till en timeout. Det hjälpte dock Na`Vi lika lite som samma drag kunde rädda Dignitas på Overpass. I stället kunde Dignitas gå raka vägen till 16-12 och den så åtråvärda finalplatsen.

Ukraina Na`Vi vs. Danmark Dignitas

Det är med andra ord klart för fina i VTB Ice Palacel. Precis som övriga slutspelsmatcher spelas finalen i formatet bäst av tre kartor. Om ni inte redan är bekanta med den imponerande prissumma som väntar vinnarna av finalen handlar det om 250 000 dollar, runt 2,2 miljoner kronor.

Polen Virtus.pro vs. vs. Danmark Dignitas

Är du nyfiken på att se hur gruppspelet slutade, samtliga resultat eller hur prispotten fördelas kan du både bege dig till vårt matchcoverage och till vår tittarguide.

1 kommentarer — skriv kommentar

Kommentarerna nedan är skrivna av användare på Fragbite. Fragbite granskar inte sanningshalten i texten och du uppmanas att själv kritiskt granska och bemöta texten. Förutsätt inte att innehållet i texterna är sanning.
Visa 1 kommentarer

Skriv en kommentar

Laddar..