×
Felmeddelande :( Din CSS har inte laddats som den ska. Testa reloada sidan.

Ryssland

Fnatic har spelat färdigt i Moskva — föll mot Dignitas efter rysaravslutning

2
Det började så bra på Train, då Fnatic tog ledningen i mötet med Dignitas. Danskarna tog dock över tillställningen efter en stark insats på Cobblestone och lade till slut vantarna på den sista semifinalplatsen.
Dignitas vann matchens första tre rundor då de började som försvarare på Train, det var dock Fnatic som lyckades vinna den första halvan. Svenskarna stod för ett fint offensivt spel och gick till paus med en knapp 8-7-ledning.

Fnatic tappade även den andra pistolrundan på kartan men kunde svara direkt genom att vinna den följande ecorundan, ett hårt slag mot Dignitas som började se allt mer besvärade ut inne i spelarbåset. Fnatic fortsatte att vinna rundor och närmade sig snabbt kartvinsten, så snabbt att Dignitas endast lyckades norpa en runda under resten av kartan. Resultatet landade till slut på bekväma 16-9 till Fnatic, en seger som grundlades genom lagets starka anfallsspel.


Dignitas hade lekstuga på Cobblestone, speciellt k0nfig (andra från vänster) såg ut att trivas.
Dignitas hade lekstuga på Cobblestone, speciellt k0nfig (andra från vänster) såg ut att trivas.

k0nfig med en djärv "ninja defuse"

Svenskarna i Fnatic började som det försvarande laget på Cobblestone och lyckades vinna pistolrundan. De fick dock mothugg direkt från ett Dignitas som hölls som klara favoriter att ta hem kartan då turneringens expertpanel sade sitt. Fnatic hade det sedan svårt med att stoppa danskarnas framfart och fick endast med sig fyra rundor till sidbytet.

Dignitas tog hem kartans andra pistolrunda men såg sedan ut att tappa ecorundan, precis som på Train. Fnatic, med tre spelare vid liv, apterade bomben på A och började röra sig från platsen då tickandet tog fart. Då passade Kristian "k0nfig" Wienecke på att springa fram till bomben, dölja området runt den med en rökgranat och började desarmera bomben. Fnatic hann dock se honom och sprang fram för att försöka spraya ner honom genom röken men Wienecke lyckades med sin "ninja defuse" och det får i stort känneteckna hela denna karta. Dignitas vann slutligen kartan med 16-4.

Rundorna kom för sent för Fnatic

Matchens sista karta, Mirage, började med att Fnatic vann tre raka rundor som det anfallande laget. Dignitas hade dock inga problem att svara så fort det kom till vapenrundorna, danskarna vände nämligen på steken och gick upp till en 5-3-ledning. Rundorna fortsatte rulla danskarnas väg och Fnatic fick nöja sig med fem pinnar under den första halvan.

Matchens sista pistolrunda gick till Dignitas som sedan stoppades effektivt av ett Fnatic beväpnade med Deagle-pistoler under ecorundan. Svenskarna fortsatte sedan minska avståndet till endast tre rundor, då gick Dignitas upp till 15 vunna rundor och skaffade sig sju matchrundor. Fnatic kämpade hårt för att tvinga fram en förlängning men föll till slut i den näst sista ordinarie rundan.

Sverige Fnatic vs. Danmark Dignitas

Detta innebär att vi nu är redo för morgondagens semifinaler som börjar klockan 10.00 då Virtus.pro tar sig an SK Gaming. Sex timmar senare är det så dags för finalen av Epicenter, en final där vinnarna tar hem hela 2,2 miljoner kronor.

Söndag, 23 oktober

Polen Virtus.pro vs. Brasilien SK Gaming
Ukraina Na`Vi vs. Danmark Dignitas

Är du nyfiken på att se hur gruppspelet slutade, samtliga resultat och spelschema kan du både bege dig till vårt matchcoverage och till vår tittarguide.

13 kommentarer — skriv kommentar

Kommentarerna nedan är skrivna av användare på Fragbite. Fragbite granskar inte sanningshalten i texten och du uppmanas att själv kritiskt granska och bemöta texten. Förutsätt inte att innehållet i texterna är sanning.
Visa 13 kommentarer

Skriv en kommentar

Laddar..