×
Felmeddelande :( Din CSS har inte laddats som den ska. Testa reloada sidan.

Ryssland

SK Gaming vidare till semifinaler i Moskva — nollade G2 på Train

2
Trots 16-0 till SK Gaming på inledande Train kom samtliga tre kartor att behövas för att skilja dem och motståndarna i G2 Esports åt i den första av lördagens två play-in-matcher.
Efter vad som kan ha varit det dyraste introt till en CS:GO-turnering någonsin drog matchen mellan SK Gaming och G2 Esports igång på Train. Den som hade hoppats på en jämn match redan från start blev antagligen väldigt besvikna då SK Gaming fullkomligt körde över allt motstånd, spelandes som det försvarande laget under den första halvan.

Inför matchen talades det en hel del om interna problem i SK och lagets något tveksamma form. Några spår av dessa bekymmer syntes dock inte då de dubbla majormästarna vann kartan med utklassningssiffrorna 16-0. Givetvis en imponerande insats av SK, samtidigt får vi konstatera att G2 verkade tro att de låg kvar i sina sängar på spelarhotellet.

Studsade tillbaka direkt

Som tur var för den franska G2-femman väntade Dust2, lagets säkraste kort sedan länge, som matchens andra karta. Trots den svidande förlusten på Train lyckades de komma tillbaka och vinna den första halvan av Dust2 med 10-5. Då spelandes som det försvarande laget. Efter sidbytet gjorde SK ett tappert försök att stoppa den franska anstormningen, de kom dock inte längre än till tio vunna rundor innan G2 kunde fälla avgörandet.

Jämn inledning på Cobblestone

Matchen gick in på den tredje kartan, Cobblestone, med G2 Esports som det anfallande laget. Det var just det franska laget som öppnade starkast då de gick upp i en 5-1-ledning. SK kunde dock komma tillbaka för att slutligen vinna den första halvan med 9-6, det jämnaste halvtidsresultatet så här långt i matchen.

SK fortsatte sedan samla på sig rundor efter sidbytet och kunde tämligen snabbt gå upp på 15 vunna rundor, detta samtidigt som G2 låg kvar på sex pinnar. Först i det läget verkar G2 hitta sitt försvarsspel och de vann fyra raka rundor, längre än så räckte det dock inte och SK skickar ut fransmännen ur turneringen.

Frankrike G2 Esports vs. Brasilien SK Gaming

Det har blivit dags för Fnatic att kliva in i slutspelet. Foto: Epicenter
Det har blivit dags för Fnatic att kliva in i slutspelet. Foto: Epicenter


Nu väntar ett högintressant möte mellan svenskarna i Fnatic och det huvudsakligen danska topplaget Dignitas. Båda lagen spelade 1-1 i samtliga gruppspelsmatcher och förhoppningsvis blir det tal om en riktigt spännande drabbning. Ska vi tro expertpanelen på plats i Moskva är det dock våra grannar i söder som får bära favoritskapet i den andra dagen för dagen.

Sverige Fnatic vs. Danmark Dignitas

Är du nyfiken på att se hur gruppspelet slutade, samtliga resultat och spelschema kan du både bege dig till vårt matchcoverage och till vår tittarguide.

3 kommentarer — skriv kommentar

Kommentarerna nedan är skrivna av användare på Fragbite. Fragbite granskar inte sanningshalten i texten och du uppmanas att själv kritiskt granska och bemöta texten. Förutsätt inte att innehållet i texterna är sanning.
Visa 3 kommentarer

Skriv en kommentar

Laddar..