×
Felmeddelande :( Din CSS har inte laddats som den ska. Testa reloada sidan.

Ryssland

NiP eliminerade — Na`Vi vinner grupp A

3
Trots en tapper insats får svenska NiP Gaming lämna Moskva-turneringen Epicenter på grund av rundskillnad.
Det såg ljust ut från början när NiP Gaming öppnade mötet med Na`Vi på Nuke. Efter att ha fått med sig nio rundor som det försvarande laget lyckades de knyta ihop säcken med 16-11, vilket innebar att de endast behövde vinna tolv rundor på följande Overpass för att garantera en slutspelsplats. Det tog dock stopp — rejält.

Återigen fick NiP börja som försvarare, men gjorde det inte ens i närheten av lika väl denna gång. Ett glödhett Na`Vi, framför allt Ioann "Edward" Sukhariev, ångade över svenskarna med hela 13-2 i halvtid. Nu behövde NiP plocka minst tio rundor som det anfallande laget, och det började riktigt bra när Richard "Xizt" Landström klev fram och hjälpte laget vinna den följande pistolrundan. Direkt gick dock svenskarna in i en Na`Vi-stack, och tappade därmed den lilla medvinden de fick från pistolrundan. Kort därefter såg sig NiP besegrade med 3-16.

Ukraina Na`Vi vs. Sverige NiP
Sverige NiP vs. Ukraina Na`Vi

Na`Vi vinner gruppen

Det tydliga resultatet på Overpass innebär inte bara att NiP Gaming elimineras från Epicenter, utan även att Na`Vi kniper förstaplatsen i vinsten. Därmed är Na`Vi klara för semifinal, medan gruppens andra lag — G2 Esports och Team Dignitas — kommer att gå till play-in-stadiet, som också kan ses som kvartsfinaler.

# Team Matcher Vinster Förluster +/- Poäng
1 Natus Vincere 6 3 3 7 3
2 G2 Esports 6 3 3 2 3
3 Team Dignitas 6 3 3 1 3
4 NiP Gaming 6 3 3 -10 3

Fnatic kan bli gruppvinnare härnäst

Turneringens andra svenskhopp, Fnatic, är redan klara för slutspel oavsett hur kvällens match går. Vad som dock står på spel är om de placerar sig etta, tvåa eller trea i gruppen, vilket så klart avgör hur deras slutspel kommer att se ut. Motståndet är tuffa Virtus.pro, som har bäst utgångspunkt för att vinna gruppen med sina tre vinster. Skulle Fnatic besegra Virtus.pro med 2-0 i kartor kniper de dock förstaplatsen, och därmed en plats i semifinal. Slutar matchen 1-1, oavsett resultat, kommer Fnatic att gå vidare som grupptvåa. Anledningen till detta är att Fnatic fick bättre rundskillnad i mötet med SK Gaming, som är det tredje laget att avancera till slutspel.

Polen Virtus.pro vs. Sverige Fnatic
Sverige Fnatic vs. Polen Virtus.pro

Mer information, så som fullständigt schema, resultat och stream, finner ni i vår tittarguide.

37 kommentarer — skriv kommentar

Kommentarerna nedan är skrivna av användare på Fragbite. Fragbite granskar inte sanningshalten i texten och du uppmanas att själv kritiskt granska och bemöta texten. Förutsätt inte att innehållet i texterna är sanning.
Visa 37 kommentarer

Skriv en kommentar

Laddar..