×
Felmeddelande :( Din CSS har inte laddats som den ska. Testa reloada sidan.

Ryssland

Här är förutsättningarna inför sista gruppspelsdagen

4
Lagens öden står på spel när den tredje och sista gruppspelsdagen drar igång på Epicenter i Moskva. Här är vad som gäller för dagen, och hur svenskarna egentligen ligger till.
Epicenter har valt ett litet annorlunda upplägg för sitt gruppspel. Grunden bygger på det välbekanta "round robin"-systemet, helt enkelt ett traditionellt gruppspel där alla möter alla. Det som skiljer sig från andra turneringar med liknande upplägg är att lagen möter varandra två gånger och mötena spelas direkt inpå varandra. Varje kartvinst ger endast en poäng, till skillnad från de klassiska tre. En skillnad som egentligen gör väldigt liten skillnad.

Det bäst placerade laget efter gruppspelet är direktkvalificerade för turneringens semifinaler. Tvåorna och treorna däremot får spela en typ av "play in", eller kvartsfinaler om ni så önskar. Där möts tvåorna från grupp B och de som slutar på tredjeplats i grupp B, och vice versa. Det sämst placerade laget har spelat färdigt.

Slutar två eller fler lag på samma poäng skiljs dessa åt genom inbördes möten. Räcker inte det tittar arrangörerna i första hand på inbördes rundskillnad och rundskillnad överlag är den sista utposten. Här är förutsättningarna inför dagens matcher.
Helt jämnt i grupp A
Samtliga möten i grupp A som spelats så här långt har slutat med att lagen har vunnit varsin match. Det innebär att alla fyra lag har två poäng vardera. Mycket står med andra ord på spel för NiP och de andra lagen i gruppen.

Vinner NiP båda kartorna mot Na`Vi i idag, samtidigt som G2 tar full pott mot Dignitas slutar svenskarna på andra plats. Detta då de har en sämre rundskillnad mot just G2. Vinner i stället Dignitas det mötet slutar NiP som gruppettor.

Förlorar NiP i stället båda kartorna mot Na`Vi krävs det att G2 vinner dubbelmötet med Dignitas för att NiP ska gå till slutspel.

Skulle även dagens matcher sluta 1-1 kommer mycket att handla om just rundskillnad och inget lag sitter säkert.
Fnatic redan klara för slutspel — SK riskerar att åka ur turneringen
För turneringens andra svensklag, Fnatic, har det så här långt blivit två vinster och två förluster. Båda dubbelmötena har dock slutat med att Fnatic har haft en bättre rundskillnad än sina motståndare. Detta har medfört att laget redan nu är klara för slutspel och det som nu ska avgöras är i fall de gör det som ettor, tvåor eller treor.

Vinner Fnatic båda kartorna mot Virtus.pro ikväll tar de även hem gruppsegern. Vinner de bara en karta samtidigt som SK vinner båda kartorna mot HellRaisers slutar Fnatic tvåa i gruppen. Samma sak händer om matchen mellan HellRaisers och SK slutar 1-1. En tredjeplats kan det endast bli om Fnatic förlorar båda kartorna i dagens avslutande match.
Är du nyfiken på att se gruppernas ställning, tidigare resultat och spelschema kan du både bege dig till vårt matchcoverage och till vår tittarguide.

9 kommentarer — skriv kommentar

Kommentarerna nedan är skrivna av användare på Fragbite. Fragbite granskar inte sanningshalten i texten och du uppmanas att själv kritiskt granska och bemöta texten. Förutsätt inte att innehållet i texterna är sanning.
Visa 9 kommentarer

Skriv en kommentar

Laddar..