×
Felmeddelande :( Din CSS har inte laddats som den ska. Testa reloada sidan.

Sverige

Fnatic-legenden dsn gör comeback som coach: "Jag är riktigt glad över att komma tillbaka till Counter-Strike"

9
Det har gått drygt fem år sedan Harley "dsn" Örwall lämnade Fnatic och lade vapnen på hyllan efter en lång och framgångsrik karriär. Nu är han dock tillbaka i hetluften då han klivver in som coach i kinesiska B.O.O.T.
Örvall berättar själv i ett pressmeddelande hur han blev kontaktad av en gammal bekant, en person han lärde känna under Fnatic-tiden, som frågade honom om han skulle vara intresserad av att bli coach. Efter en tids funderande, samt ett besök i lagets träningshus i Shanghai, kom han fram till att det hela skulle vara en rolig utmaning.

"Jag är riktigt glad över att komma tillbaka till Counter-Strike, den här gången som coach för det kinesiska laget B.O.O.T", säger Örvall i pressmeddelandet och fortsätter: "Vi har en tydlig vision över vad vi vill åstadkomma och vi hoppas att ett förbättrat träningsprogram, tillsammans med hårt arbete, kan påskynda vår utveckling. Jag tycker det känns spännande att vara en del av kinesisk esport i dessa tider och att flytta till Shanghai kommer även vara till fördel för ett av mina personliga mål. Nämligen att prata flytade kinesiska. Ett projekt jag påbörjade för nio månader sedan"
Det råder inga tvivel om att personerna bakom B.O.O.T är riktigt nöjda med sin senaste värvning. Örvall ansluter till laget nu i oktober och kommer sedan att arbeta heltid med sitt nya uppdrag.

"B.O.O.T:s CS:GO-lag bildades för fyra månader sedan och består av fem lovande kinesiska spelare. Laget har redan har redan drabbat samman med några av de bästa lagen i Kina men på grund av bristande erfarenhet i gruppen har vi inte kunnat ta tillvara på ledningar i matcher och har därför ofta förlorat. Harley imponerade på oss med sina vida kunskaper om spelet. Med hans erfarenhet och analytiska förhållningssätt till saker tror vi att han kommer att bli en värdefull tillgång för laget i framtiden", säger Yan "Vash" Qi, General Manager för B.O.O.T.

B.O.O.T

Kina Yan "Sa7Eva" Zhonghao
Kina Gu "originalheart" Jiaming
Kina Fu "QKA" Zhihai
Kina Song "Mh" Mingheng
Kina Lv "Sola" Bochuan
Sverige Harley "dsn" Örvall (coach)

Fnatic under e-Stars Soul 2007. Från vänster: cArn, Archi, dsn, f0rest och ins.
Fnatic under e-Stars Soul 2007. Från vänster: cArn, Archi, dsn, f0rest och ins.


Tillhörde Fnatic i nästan sex år

Den idag 30-årige Örvall har en lång spelarkarriär bakom sig och har förutom Fnatic även hunnit med att representera bland andra Xperience.se, Begrip och Eyeballers. De sista sex åren var han dock Fnatic trogen och under sina år i organisationern har han spelat tillsammans med andra legendarer som Oskar "ins" Holm, Kristoffer "Tentpole" Nordlund och Patrik "cArn" Sättermon, för att nämna några. Okej, vi tar två till. Han har även spelat med de båda NiP-stjärnorna Christopher "GeT_RiGhT" Alesund och Patrik "f0rest" Lindberg vilka båda, som bekant, fortfarande är aktiva. Det hela tog dock slut i början av augusti 2011 och Örvall lämnade scenen.

När Örvall själv berättade om beslutet att avsluta spelarkarriären låg fokus på att han tappat glöden, spelet kändes inte roligt längre och han saknade helt enkelt den motivation som krävdes för att spela på en toppnivå. Vikande resultat var även det något som han själv misstänkte spelade in i det hela.

25 kommentarer — skriv kommentar

Kommentarerna nedan är skrivna av användare på Fragbite. Fragbite granskar inte sanningshalten i texten och du uppmanas att själv kritiskt granska och bemöta texten. Förutsätt inte att innehållet i texterna är sanning.
Visa 25 kommentarer

Skriv en kommentar

Laddar..