×
Felmeddelande :( Din CSS har inte laddats som den ska. Testa reloada sidan.

ESWC

Epsilon inbjudna till ESWC 2016 — enda svenska laget i turneringen?

1
I slutet av oktober har det blivit dags för 2016 års upplaga av Electronic Sports World Cup, en turnering som allt som oftast brukar bjuda på en del svenska deltagare. Nu står det klart att det blir så även i år då Epsilon erhållit en direkt inbjudan.
2015 deltog Ninjas in Pyjamas i ESWC samtidigt som Luminosity Gaming matchade de båda svenskarna Jonatan "Devilwalk" Lundberg och Jacob "pyth" Mourujärvi. Året där före återfanns både Ninjas in Pyjamas och Fnatic bland deltagarna. I år ser det dock ut som att det endast kommer att finnas med ett svenskt lag under herrturneringen i CS:GO vid det största esportevenemanget i Frankrike.

Det handlar alltså som högaktuella Epsilon, som spelar Gfinity CS:GO Invitational i Birmingham, England, under den kommande helgen. Laget erhöll en inbjudan samtidigt som ett gäng andra femmor som kanske inte riktigt heller ger turneringen den där riktigt stjärnglansen.

Inbjudna lag, ESWC 2016

Sverige Epsilon
Finland ENCE eSports
Danmark Rogue
Turkiet Space Soldiers
Tyskland Alternate Attax
Dessa fem lag får sedan sällskap av ytterligare 27 lag från världen över varav tio redan har utsetts genom nationella eller regionsindelade kval. En av de regioner som redan har avklarat sitt kval är Skandinavien vilket tyvärr inte såg något svenskt lag kvalificera sig för turneringen. I stället knep finska LGR och danska Tricked eSport platserna. Observera att det fortfarande är möjligt att ett renodlat svenskt kval.

En trolig anledning till det svala intresset för turneringen är den i sammanhanget rätt skrala prispotten på 75 000 dollar, samma summa som för 2015 års upplaga. Hur det än är med den saken går ESWC 2016 av stapeln mellan den 27 och 31 oktober i den stora mässhallen Porte de Versailles.

4 kommentarer — skriv kommentar

Kommentarerna nedan är skrivna av användare på Fragbite. Fragbite granskar inte sanningshalten i texten och du uppmanas att själv kritiskt granska och bemöta texten. Förutsätt inte att innehållet i texterna är sanning.
Visa 4 kommentarer

Skriv en kommentar

Laddar..