×
Felmeddelande :( Din CSS har inte laddats som den ska. Testa reloada sidan.

ESL One

Nya Fnatic LAN-debuterar mot Virtus.pro i New York

2
ESL One New York kryper allt närmre och nu står det klart vilka som möter varandra i den första omgången av turneringen, nästan i alla fall. Majormästarna SK Gaming saknar fortfarande en motståndare.
För svensk del innebär det att den nya Fnatic-femman inleder mot de polska veteranerna i Virtus.pro, en minst sagt intressant LAN-debut för de mindre rutinerade spelarna Jonas "Lekr0" Olofsson och John "wenton" Eriksson. New York utgör också premiären för Jimmy "Jumpy" Berndtsson som har tagit över rollen som coach för laget efter Viktor "vuggo" Jendeby.

Tar vi oss en titt på de övriga öppningsmatcherna hittar vi bland annat en repris från kvartsfinalerna under den senaste majorturneringen, ESL One Cologne. Detta då Natus Vincere och Team Liquid har lottats mot varandra. Den gången vann som bekant Team Liquid med 2-1 i kartor och tog sig sedan hela vägen till final var de slutligen föll mot SK Gaming.

Fredag, 30 september

Sverige Fnatic vs. Polen Virtus.pro
Fnatic: dennis, Lekr0, olofmeister, twist, wenton
Virtus.pro: byali neo, pasha, Snax, TaZ
Frankrike G2 Esports vs. Danmark Astralis
G2: bodyy, RpK, ScreaM, shox, SmithZz
Astralis: device, dupreeh, Karrigan, Kjaerbye, Xyp9x
Brasilien SK Gaming vs. Kvalvinnare Nordamerika
SK: coldzera, FalleN, fer, fnx, TACO
CIS Natus Vincere vs. USA Team Liquid
Na`Vi: Edward, flamie, GuardiaN, s1mple, seized
Liquid: EliGe, Hiko, jdm64, nitr0, Pimp

Som vi tidigare nämnt saknar alltså SK Gaming ännu motståndare, något som har en väldigt enkel förklaring. Det nordamerikanska kvalet har inte spelats färdigt ännu. Än så länge har dock OpTic Gaming tagit sig hela vägen till kvalfinalen men de väntar nu på sina motståndare från den andra sidan av slutspelsträdet.

Swiss-format och prispengar

ESL One New York spelas i vad som kommit att kallas för Swiss-formatet för att sedan övergå till ett litet slutspel med semifinaler och final. Till skillnad från under Swiss-delen spelas slutspeles i bäst av tre kartor. Mer om formatet samt ett fullständigt schema finner ni i en tidigare nyhet.

Prispengar

1. 125 000 dollar (cirka 1,075 miljoner kronor)
2. 50 000 dollar (cirka 430 000 kronor)
3-4. 25 000 dollar (cirka 215 000 kronor)
5. 10 000 dollar (cirka 86 000 kronor)
6. 7 000 dollar (cirka 60 000 kronor)
7. 5 000 dollar (cirka 43 000 kronor)
8. 3 000 dollar (cirka 26 000 kronor)
Turneringen drar alltså igång nästa fredag, den 30 september och pågår sedan under hela helgen. Finalen är schemalagd till 01:00 under natten mot måndag den tredje oktober.

7 kommentarer — skriv kommentar

Kommentarerna nedan är skrivna av användare på Fragbite. Fragbite granskar inte sanningshalten i texten och du uppmanas att själv kritiskt granska och bemöta texten. Förutsätt inte att innehållet i texterna är sanning.
Visa 7 kommentarer

Skriv en kommentar

Laddar..