×
Felmeddelande :( Din CSS har inte laddats som den ska. Testa reloada sidan.

The World Championships

Sverige klara för CS:GO-VM efter utklassningsseger i kvalet

1
Kazakstan visade sig bli en riktig munsbit för det svenska landslaget i dagens kvalmatch då Sverige kunde säkra en plats i VM-finalerna efter övertygande 3-0 i kartor.
Nej Kazakstan bjöd inte direkt på något motstånd i dagens VM-kvalmatch mot Sverige, detta trots att en plats till årets VM-finaler stod på spel. På matchens första karta lyckades kazakerna endast vinna två rundor innan Sverige hade avgjort.

Kazakstan lyckades sedan snäppet bättre på Mirage, men återigen visade sig våra svenska stjärnor vara allt för starka då de vann även denna karta riktigt övertygande. Segersiffrorna skrevs till 16-5. Anmärkningsvärt nog kom Kazakstan till spel utan nationens två största stjärnor i denna viktiga match. Det handlar så klart om Dauren "AdreN" Kystaubayev och Rustem "mou" Tlepov.

Sverige kunde sedan fullborda utskåpningen genom att vinna Train med 16-7 och säkrade därmed en plats i The World Chamionship 2016. Kazakstan är dock inte helt ute ur leken för det. De har en chans till på sig att nå VM-finalerna då de gör upp om tredjeplatsen i det europeiska kvalet.

Sverige Sverige vs. Kazakstan Kazakstan
Sverige: flusha, draken, olofmeister, Xizt, znajder
Kazakstan: fANTASTIKA, fitch, HObbitt, keeN, zLex

Nu återstår endast två platser att fylla innan startfältet till årets VM-turneringen är komplett. Till skillnad från i fjol deltar endast åtta nationer i huvudevenemanget, 2015 var den siffran 16. Turneringen har trots detta kantats av en del problem då Singapore ersatte Kina efter att de missat att ansöka om visum i tid. Även USA, som ursprungligen säkrade den nordamerikanska platsen i turneringen, har blivit ersatta. Detta då de misslyckats med att anmäla en komplett spelartrupp.

Kvalificerade för CS:GO-VM 2016

Kanada Kanada (Nordamerika)
Argentina Argentina (Sydamerika)
Australien Australien (Oceanien)
Singapore Singapore (Asien)
Tunisien Tunisien (Afrika)
Sverige Sverige (Europa)
Världen TBD* (Europa)
Världen TBD* (Europa)

* Frankrike, Danmark, Kazakstan och Turkiet gör upp om de kvarvarande två europeiska platserna
VM-finalerna pågår mellan 5-9 oktober i den serbiska huvudstaden Belgrad, med en prispott på 100 000 dollar. Regerande mästare är Frankrike som vann The World Championship 2015, med Sverige på en delad tredje- till fjärdeplats. Silvermedaljörerna från i fjol, Polen, är redan utslagna ur kvalet.

10 kommentarer — skriv kommentar

Kommentarerna nedan är skrivna av användare på Fragbite. Fragbite granskar inte sanningshalten i texten och du uppmanas att själv kritiskt granska och bemöta texten. Förutsätt inte att innehållet i texterna är sanning.
Visa 10 kommentarer

Skriv en kommentar

Laddar..