×
Felmeddelande :( Din CSS har inte laddats som den ska. Testa reloada sidan.

Ukraina

Idag börjar StarSeries-finalerna — svensklagen först ut

2
Det har äntligen blivit dags för 300 000-dollarturneringen SL i-League StarSeries Season 2-finalerna, där elva svenskar är på plats i hopp om att stå högst upp på prispallen.
Den fem dagar långa miljonturneringen SL i-League StarSeries drar igång idag. Med 300 000 dollar, eller 2,5 miljoner kronor, i sin prispott har 16 lag från hela världen samlats i lokalen Palace "Ukraine" i Kiev, Ukraina. Två av dessa är svensklagen NiP Gaming och Godsent, som passande nog är först ut då deras grupp A inleder turneringen.

NiP öppnar turneringen

Allra först ut är NiP Gaming, som spelar turneringen med Mikail "Maikelele" Bill temporärt åter igen laget som inhoppare för en skadad Jacob "pyth" Mourujärvi. Dessa ställs mot HellRaisers i sin första match klockan 10:00 svensk tid, en till synes enkel utmaning i och med det östeuropeiska lagets form. NiP:s Adam "friberg" Friberg, som Fragbite pratade med inför turneringen, håller dock inte riktigt med.

"Hela nivån på CS:GO har ökat så enormt, det finns inga 'enkla' matcher längre. Man måste ge 100% i varje match annars vinner man inte", berättade friberg i en intervju med Fragbite.

Godsent debuterar innan lunch

Ovanstående möte följs av Godsents offline-debut, som blir mot danska Team Dignitas i ytterligare en bäst-av-en-match, schemalagd till 11:30 svensk tid. Danskarnas form kan ses som aningen vassare än HellRaisers, då de norpat en karta mot både NiP Gaming och Virtus.pro under den senare tiden i ESL Pro League. I ett snack med Jesper "JW" Wecksell fick vi dock reda på att Godsent inte huvudsakligen har trofén i sikte, då de främst åkt till Kiev för erfarenheten.

"Att ta sig ur gruppspelet är så klart en tröskel som alla har, och alltid kommer att ha. Ingen av oss har mycket erfarenhet av att åka ut tidigt i turneringar. Vi ska göra vårt bästa för att ta oss så långt som möjligt och hoppas på att lära oss så mycket som möjligt av turneringen", berättade JW i en intervju med Fragbite.

MODDII möter danska rivalen i eftermiddag

För den som vill heja på Sverige men inte har tid att se turneringens två öppningsmatcher kommer svenske Andreas "MODDII" Fridh att spela sin öppningsmatch med danska Heroic runt klockan 17:30 i eftermiddag. Motståndet där blir den danska jätten Astralis, ett motstånd Heroic faktiskt senast besegrade i en bäst-av-tre-drabbning på Power-LAN i slutet av augusti.

MODDII under DreamHack Summer 2016.
Kan MODDII & Co repetera bedriften från Power-LAN?


Skulle Heroic besegra Astralis även idag kommer de att bli ett av få lag som faktiskt spelar två stycken matcher under dagen. En kompromisslösning har nämligen gjort att gruppens vinnarmatch kommer att spelas klockan 19:00, medan en av öppningsmatcherna i grupp D spelas under torsdagen. Nedan följer grupperna och schemat.

Grupp A

Sverige NiP Gaming
Danmark Team Dignitas
Sverige Godsent
Ukraina HellRaisers

Grupp B

Frankrike G2 Esports
Europa FaZe Clan
Ukraina FlipSid3 Tactics
Korea MVP Project

Grupp C

CIS Natus Vincere
Danmark Astralis
Danmark Heroic
Kina TyLoo

Grupp D

Polen Virtus.pro
Frankrike EnVyUs
USA Cloud9
Kina VG.CyberZen

Onsdagen den 7 september

Sverige NiP vs. Ukraina HellRaisers
Sverige Godsent vs. Danmark Dignitas
Frankrike G2 vs. Korea MVP Project
Europa FaZe vs. Ukraina FlipSid3
CIS Na`Vi vs. Kina TyLoo
Danmark Astralis vs. Danmark Heroic
Vinnarmatch grupp C
Frankrike EnVyUs vs. USA Cloud9

Torsdagen den 8 september

Elimineringsmatch grupp A
Vinnarmatch grupp A
Elimineringsmatch grupp B
Vinnarmatch grupp B
Elimineringsmatch grupp C
Polen Virtus.pro vs. Kina VG.CZ
Elimineringsmatch grupp D
Vinnarmatch grupp D

Fredagen den 9 september

Avgörande grupp A
Avgörande grupp B
Avgörande grupp C
Avgörande grupp D

Lördagen den 10 september

Kvartsfinal #1
Kvartsfinal #2
Kvartsfinal #3
Kvartsfinal #4

Söndagen den 11 september

Semifinal #1
Semifinal #2
Final

Bekanta namn kommenterar

Självklart kommer denna turnering även att livesändas, och det är många välkända ansikten som kommer att förmedla informationen under turneringens gång. Matthew "Sadokist" Trivett och Henry "HenryG" Greer är väl duon som sticker ut på kommentatorssidan, tillsammans med den kanadensiska profilen Mohan "launders" Govindasamy.

Analytikerna på plats är även de bekanta. Alla tre är nämligen före detta spelare i form av Joona "natu" Leppänen, Janko "YNk" Paunovic och norske Haovr "vENdetta" Gulestøl. Samtidigt kommer den klassiska britten Paul "ReDeYe" Chaloner att agera värd.

Stream-team

Storbritannien Paul "ReDeYe" Chaloner (Värd)
Finland Joona "natu" Leppänen (Expert)
Serbien Janko "YNk" Paunovic (Expert)
Norge Havor "vENdetta" Gulestøl (Expert)
Kanada Matthew "Sadokist" Trivett (Kommentator)
Storbritannien Henry "HenryG" Greer (Kommentator)
Storbritannien Ryan "Flakes" Oliver (Kommentator)
Kanada Mohan "launders" Govindasamy (Kommentator)
Storbritannien Tom "Tombizz14" Bissmire (Kommentator)

Engelskspråkig stream

Vilket lag tror du vinner SL i-League StarSeries Season 2-finalerna?

85 personer har röstat

3 kommentarer — skriv kommentar

Kommentarerna nedan är skrivna av användare på Fragbite. Fragbite granskar inte sanningshalten i texten och du uppmanas att själv kritiskt granska och bemöta texten. Förutsätt inte att innehållet i texterna är sanning.
Visa 3 kommentarer

Skriv en kommentar

Laddar..