×
Felmeddelande :( Din CSS har inte laddats som den ska. Testa reloada sidan.

Sverige

Svenske NBA-stjärnan ger sig in i esporten

13
Den svenska NBA-stjärnan Jonas Jerebko gör som basketlegendaren Shaquille O'Neal och ger sig in i esporten genom att köpa laget Renegades.
Först ut av basketprofilerna var Shaquille O'Neal samt Rick Fox som båda gav sig in i esporten genom att starta lagen NRG Esports samt Echo Fox. Organisationerna har nu lag i speltitlar som CS:GO samt League of Legends och nu är det dags för ännu en basketprofil att ge sig in i esporten, nämligen svenska Jonas Jerebko. Jerebko har köpt upp organisationen Renegades som bland annat har den australiensiska CS:GO-femman med yam i spetsen.

Renegades som tidigare har haft ett League of Legends-lag har innan köpet även haft ett CS:GO-lag och i samband med köpet avslöjas det även att organisationen plockar upp ett CoD-lag. CS:GO-laget har synts i större turneringar och senast vi såg laget delta i en större turnering var under den första säsongen av ELEAGUE där de förlorade mot Virtus.Pro.

Renegades CS:GO-lag

Australien Aaron "AZR" Ward
Australien Justin "jks" Savage
Australien Yaman "yam" Ergenekon
Australien Karlo "USTILO" Pivac
Australien Ricardo "Rickeh" Mulholland

I ett uttalande till ESPN berättar Jerebko om satsningen och hur han vill skapa säkerhet genom att vara noggrann med att löner och utbetalningar sker korrekt.
"The Call of Duty players we were negotiating with were under contract last year and weren't getting paid for three to five months. That's not going to happen with me. You get a paycheck on time."
I uttalande berättar svensken även att han vill ge sig in i spel som Overwatch och ge League of Legends ännu en chans. Exakt vilka mer förändringar som kommer att ske i och med svenskens satsning i esport återstår att se.


Bildkälla: David Richard/USA TODAY Sports

10 kommentarer — skriv kommentar

Kommentarerna nedan är skrivna av användare på Fragbite. Fragbite granskar inte sanningshalten i texten och du uppmanas att själv kritiskt granska och bemöta texten. Förutsätt inte att innehållet i texterna är sanning.
Visa 10 kommentarer

Skriv en kommentar

Laddar..