×
Felmeddelande :( Din CSS har inte laddats som den ska. Testa reloada sidan.

Sverige

HeatoN: "Om fem år kommer det här vara en icke-fråga"

11
Efter att "är esport en sport"-debatten återupplivats har Sveriges Radio intervjuat Emil "HeatoN" Christensen, där NiP-legendaren ger sina två cent och även pratar om sitt deltagande i Mästarnas Mästare.
Få lär ha missat den före detta ishockeymålvakten Tommy Söderströms uttalanden om Counter-Strike-legendaren Emil "HeatoN" Christensens inbjudan till SVT:s tävlingsprogram Mästarnas Mästare. Som följd av Söderströms kritik har Sveriges Radio pratat med Christensen om ämnet.

I intervjun går de igenom om huruvida esport skall klassas som en sport, och Christensen är så klart för snarare än emot. Vad som talar för det är att det finns tillräckligt många grundliga likheter mellan esport och sport, exempelvis träningen och turneringarna, enligt HeatoN.

"Om fem år kommer det här vara en icke-fråga. Då kommer alla se det som en sport", säger Christensen till Sveriges Radio.

Ett väldigt vanligt ämne är den fysiska aspekten av esport, och när det kommer på tal förklarar Christensen direkt att det inte längre är en mörk källare och panpizza som är det typiska exemplet. Intervjuaren ifrågasätter förvånad, varpå esport-legendaren jämför esportens fysiska utveckling med golf.

"Man kan dra parallellen med när Tiger Woods kom in och revolutionerade golfen", förklarar HeatoN till SR. "Då var det lite så här småfeta herrar som gick runt och drack whisky på banan. Så kom han in, väldigt vältränad och revolutionerade den totalt. Nu ser man ju att alla tränar."

Inspelningen av Mästarnas Mästare sker om bara lite över en vecka, och "The One And Only" tror att han absolut kan mäta sig med de övriga deltagarna.

"Jag skulle vilja säga att jag har goda chanser. Vinnarskalle, stark, uthållig och snabba reflexer. Så det ska nog gå bra."

22 kommentarer — skriv kommentar

Kommentarerna nedan är skrivna av användare på Fragbite. Fragbite granskar inte sanningshalten i texten och du uppmanas att själv kritiskt granska och bemöta texten. Förutsätt inte att innehållet i texterna är sanning.
Visa 22 kommentarer

Skriv en kommentar

Laddar..