×
Felmeddelande :( Din CSS har inte laddats som den ska. Testa reloada sidan.

Sverige

Hockeylegendens kritik: "För mig är det spel, det är ingen sport"

1
Den före detta NHL-målvakten tillika Mästarnas Mästare-deltagaren Tommy Söderström har vädrat starkt missnöje över att Emil "HeatoN" Christensen kommer att deltaga i den kommande säsongen av Mästarnas Mästare.
Counter-Strike-scenen brann av lycka under gårdagen när SVT bekräftade att Emil "HeatoN" Christensen blivit inbjuden att deltaga i den kommande säsongen av Mästarnas Mästare. Det är dock inte alla som känner glädje — allra minst den före detta NHL-målvakten Tommy Söderström.

Till Expressen vädrar han tydligt missnöje över SVT:s beslut att plocka in en "datorspelare" i den svenska idrottens finrum. Söderström menar att Counter-Strike endast är ett spel, och inte en sport.

"För mig är det spel, det är ingen sport. Vad är nästa grej? Yatzy? Backgammon?" uttalar sig Söderström till Expressen.

Vad Söderström menar är att datorspel är "vad barn spelar", och ett fenomen där en 10-åring kan vara lika bra som en 25-åring, någonting han anser inte skulle kunna hända i exempelvis fotboll. Att man inte alltid behöver vara fysiskt närvarande för att tävla anser han också vara en avgörande punkt.

Inte första gången Söderström kritiserar

Som många vet grundar sig Christensens deltagande i en kampanj som startades 2014, samma år då Tommy Söderström var en deltagare i programmet själv. Redan då höjde han sin röst åt att producenterna ens övervägde att plocka in HeatoN i programmet, och fick då en hel del kritik från esportscenen riktad mot sig.

Esportscenen lyckades dock inte få Söderström på andra banor, då han klargjort att han kommer bojkotta årets säsong. Ovanpå det berättar han att hans egna deltagande i TV-programmet hade varit osäkert om Christensen hade varit aktuell för samma säsong som han själv var med.

"Jag hade övervägt att säga nej om jag hade fått inbjudan att vara med i samma säsong som han. Och det handlar inte om att jag ser ner på datorspel, men för mig är det att jämföra äpplen med päron. Då kan ju Hitta Nemo-fisken tävla med Rolf Lassgård på Guldbaggegalan."

44 kommentarer — skriv kommentar

Kommentarerna nedan är skrivna av användare på Fragbite. Fragbite granskar inte sanningshalten i texten och du uppmanas att själv kritiskt granska och bemöta texten. Förutsätt inte att innehållet i texterna är sanning.
Visa 44 kommentarer

Skriv en kommentar

Laddar..