×
Felmeddelande :( Din CSS har inte laddats som den ska. Testa reloada sidan.

Sverige

Jumpy till Fnatic — tar över som huvudcoach

4
Fnatics CS:GO-lag gör ytterligare förändringar när Jimmy "Jumpy" Berndtsson tar över som huvudcoach medan Viktor "vuggo" Jendeby riktar sitt fokus mot andra delar av laget.
För en vecka sedan gick Fnatic och Godsent igenom stora förändringar, men förändringarna är inte helt klara. Nu har Fnatic offentliggjort att de rekryterat Jimmy "Jumpy" Berndtsson som huvudcoach för den nya femman.

Berndtsson har en förhållandevis rik bakgrund både i Counter-Strike 1.6 och i Global Offensive. I den äldre versionen av spelet var han bland annat en del av MeetYourMakers tillsammans med Andreas "MODDII" Fridh, Faruk "pita" Pita, Marcus "Delpan" Larsson och Marcus "zet" Sundström — ett lag som tog sig till final på IEM Dubai 2009, och som även vann DreamHack Winter samma år.

Jumpy med MYM 2009.


I CS:GO har Berndtsson varit spelare i bland annat Team Property och Team Orbit, och var även in game-ledare för det svenska FlipSid3 Tactics-laget som skrällde mot Natus Vincere i gruppspelet på DreamHack Summer 2014. Det senaste året har han dock fokuserat på att coacha lag, bland annat en snabbis i det AliGon-inspirerade Lemondogs på den europeiska Minor-turneringen inför MLG Columbus, och nu under sommaren både för Team Secret och Escape Gaming.

"Jag är taggad på att få jobba med så duktiga spelare och vara en del av en av de mest framgångsrika organisationerna inom esport. Jag tror att vi kan göra riktigt bra saker tillsammans", uttalar sig Jumpy i Fnatics Facebook-inlägg.

Att Jumpy rekryteras innebär inte att Viktor "vuggo" Jendeby försvinner. Den tidigare coachen kommer till synes inte att vara alltför involverad i den strategiska biten för det nya laget, utan snarare inta en mer klassisk manager-roll. Någonting som känns naturligt enligt honom själv.

"När esporten växer i den här hastigheten är det inget annat än naturligt att expandera när det kommer till antalet människor som jobbar bakom ett topplag i CS. Det känns naturligt att jag tar ett bakåtkliv för att ge Jimmy utrymme som huvudcoach. Han har många års erfarenhet och kommer att vara ett riktigt bra tillägg till vårt lag. Jag ser fram emot att jobba med honom och det nya laget med annorlunda uppdrag och utmaningar framöver", berättar vuggo om rollskillnaden.

Fnatic

Sverige Olof "olofmeister" Kajbjer
Sverige Dennis "dennis" Edman
Sverige Simon "twist" Eliasson
Sverige Jonas "Lekr0" Olofsson
Sverige John "wenton" Eriksson

Sverige Jimmy "Jumpy" Berndtsson (coach)
Sverige Viktor "vuggo" Jendeby (manager)

Inte första i familjen att representera Fnatic

Även om Jumpy är en nyrekryt till Fnatic har organisationen jobbat med släkten Berndtsson förut. Faktum är att Jumpys bror, Magnus "Magix" Berndtsson, var en del av det första Counter-Strike-laget som spelade för Fnatic när hans lag M&M rekryterades sommaren 2005.

18 kommentarer — skriv kommentar

Kommentarerna nedan är skrivna av användare på Fragbite. Fragbite granskar inte sanningshalten i texten och du uppmanas att själv kritiskt granska och bemöta texten. Förutsätt inte att innehållet i texterna är sanning.
Visa 18 kommentarer

Skriv en kommentar

Laddar..