×
Felmeddelande :( Din CSS har inte laddats som den ska. Testa reloada sidan.

ESL One

Amerikanska käftsmällen: Liquid slår ut Fnatic i två raka — klara för historisk final

14
Det blir ingen femte majorfinal för Fnatic. Svensklaget förlorade kvällens semifinal mot ett imponerande starkt Team Liquid redan efter två spelade kartor.
Semifinalen tog sin start på Team Liquids kartval, Cobblestone, med det amerikanska laget som anfallare. Det var dock Fnatic som vann pistolrundan, något de även kom att göra under den andra halvan efter att Dennis "dennis" Edman plockat hela motståndarlaget. Under den första halvan far dock Liquid det klart starkare laget och de lyckades få med sig hela tio rundor in till pausen.

Fnatic började sedan närma sig motståndet när den andra halvan tog vid. Matchen blev jämnare och jämnare ju längre den gick, med en hel del riktigt tajta rundor. Slutligen var det dock Team Liquid som lyckades skaffa sig övertaget och slutligen avgöra i den näst sista rundan. Första kartan till Spencer "Hiko" Martin och övriga i Liquid alltså.


Den här gången kom det vanligen rätt segstartade Fnatic aldrig igång.


Fnatic var återigen det lag som öppnade starkast då det var dags för Cache att laddas på servern. Svenskarna började som det anfallande laget och vann enkelt de tre inledande rundorna. När vapnen kom fram för Team Liquid tog det däremot tvärstopp för Fnatic. Amerikanerna vann förvånansvärt enkelt hela sju raaka rundor, vilket tvingande Fnatic att ta en timeout. Liquid vann dock även den följande rundan innan Fnatic sedan, äntligen, kunde vinna sin första vapenrunda. Mer än så blev det inte. Liquid stod för ett fortsatt enastående spel, bland annat genom Oleksandr "s1mple" Kostyliev. 11-4 till Liquid efter den första halvan.

Fnatic upp i ledning

Svenskarna vann även matchens fjärde pistolrunda och kunde snabbt minska gapet upp till Liquid till fyra rundor. Sedan kom vapnen fram igen. Den här gången satt den för Fnatic. Liquid fick sedan se svenskarna komma upp till tio rundor, då valde amerikanerna att ta timeout. Fnatic fortsatte dock att ösa på och efter runda 24 låg svenskarna i ledning med två rundor. Där och då satte Liquid ned foten. Fem raka rundor för amerikanerna och en historisk seger var i hamn för Team Liquid.

USA Liquid vs. Sverige Fnatic
TL: EliGE, Hiko, jdm64, nitr0, s1mple
Fnatic: dennis, flusha, JW, krimz, olofmeister


Resultatet innebär tyvärr att vi inte kommer att få se något svenskt lag i morgondagens final. Däremot har Team Liquid skrivit CS:GO-historia då de är det första nordamerikanska laget någonsin att nå en majorfinal. Väl där väntar dock svårast tänkbara motstånd, de regerande majormästarna SK Gaming.

Samtliga resultat och fullständigt schema hittar ni i vår tittarguide

44 kommentarer — skriv kommentar

Kommentarerna nedan är skrivna av användare på Fragbite. Fragbite granskar inte sanningshalten i texten och du uppmanas att själv kritiskt granska och bemöta texten. Förutsätt inte att innehållet i texterna är sanning.
Visa 44 kommentarer

Skriv en kommentar

Laddar..