×
Felmeddelande :( Din CSS har inte laddats som den ska. Testa reloada sidan.

ESL One

SK klara för sin andra raka majorfinal efter dramatisk inledning

2
De regerande majormästarna kommer att få chansen att försvara sin titel i morgon, detta står klart sedan SK Gaming slagit ut Virtus.pro i dagens första semifinal. Nu ska det avgöras vilka de möter i finalen, blir det svenska Fnatic eller Team Liquid?
De vann matchens första pistolrunda, ändå låg de under med 6-9 efter att ha spelat som det anfallande laget på Cobblestone. SK Gaming vann sedan även kartans andra pistolrunda mot Virtus.pro, men efter 30 spelade rundor var ställningen ändå helt lika. Förlängning krävdes alltså för att skilja lagen åt på denna karta, vald av SK, och väl där visade sig Virtus.pro vara starkare. Det polska laget vann slutligen den första kartan med 19-17.


Det gamla Virtus.pro såg många stunder ut att vara tillbaka, det räckte dock inte hela vägen.


Matchen fortsatte sedan på Nuke, en chansning till kartval signerad Virtus.pro. Det var dock SK Gaming som fick börja på den försvarande sidan och de tog sannerligen vara på chansen att säkra en rejäl ledning på denna favoriserade sida. Med tolv rundor med sig in i den andra halvan kunde SK Gaming rätt snabbt skaffa sig de nödvändiga fyra rundor för att tvinga fram en tredje karta, detta med slutresultatet 16-5 till det brasilianska laget. Virtus.pro var helt enkelt chanslösa.

Det försvarande laget tar ledningen även på Mirage

När det blev dags för Mirage var det med SK som det anfallande laget. De regerande majormästarna vann återigen pistolrundan och gick därmed upp i en 3-0-ledning. När det sedan blev dags för vapenrundor handlade dock det mesta om Virtus.pro. Polackerna vann nämligen sju raka rundor och ställde sig till slut på en komfortabel 9-6-ledning inför matchens sista, ordinarie halva.

Efter sidbytet lyckades dock SK Gaming vinna sin femte pistolrunda i matchen och hade snabbt utjämnat till 9-9. Virtus.pro kämpade förgäves för att återta ledningen i matchen men fick i stället se SK dra ifrån allt mer och vid ställningen 12-9 till det brasilianska laget valde Virtus.pro att ta timeout. Polackerna lyckades även skapa lite dramatik då de arbetade sig upp på tolv rundor, men det gav föga. SK kunde nämligen slutligen avgöra matchen i runda 28 och är därmed klara för sin andra raka majorfinal.

Polen Virtus.pro vs. Brasilien SK
VP: byali, Neo, pasha, Snax, TaZ
SK: coldzera, FalleN, fer, fnx, TACO


Nu har det så blivit dags för svenskarna i Fnatic att ställas mot nordamerikanska Team Liquid i kampen om den andra finalplatsen. Liquid har redan nu tangerat sin bästa placering i majorsammanhang efter att, precis som i Columbus, ha nått semifinal. Fnatic å andra sidan jagar sin femte majorfinal, den första med den nuvarande laguppställningen.

USA Liquid vs. Sverige Fnatic
TL: EliGE, Hiko, jdm64, nitr0, s1mple
Fnatic: dennis, flusha, JW, krimz, olofmeister


Samtliga resultat och fullständigt schema hittar ni i vår tittarguide


6 kommentarer — skriv kommentar

Kommentarerna nedan är skrivna av användare på Fragbite. Fragbite granskar inte sanningshalten i texten och du uppmanas att själv kritiskt granska och bemöta texten. Förutsätt inte att innehållet i texterna är sanning.
Visa 6 kommentarer

Skriv en kommentar

Laddar..