×
Felmeddelande :( Din CSS har inte laddats som den ska. Testa reloada sidan.

ESL One

Dags för semifinaler i Köln — Fnatic ställs mot Hikos Team Liquid

1
Nu återstår bara fyra lag i jakten på majortiteln, och i dag ska ytterligare två försvinna. Det har blivit dags för semifinaler i ESL One Cologne och det handlar om två riktigt intressanta sådana.
Fyra lag ska som sagt bli två innan lördagen är över, för i morgon är det dags för den efterlängtade finalen. Vi bjuds på två högintressanta semifinaler där förlorarna får trösta sig med motsvarande cirka cirka 590 000 kronor, samt det faktum att de redan är klara för nästkommande majorturnering tack vare sin Legends-status. Här är dagens matcher:


SK-kaptenen FalleN i samtal med Paul Chaloner på scenen i Köln.


SK Gaming versus Virtus.pro

De är regerande majormästare, det brasilianska SK Gaming-laget som har tagit CS:GO-scenen med storm under det senaste året. Sedan den nordamerikanska majorturneringen MLG Columbus i början av april har laget även hunnit med att vinna både DreamHack Austin och ESL Pro League Season 3-finaler. Dessutom blev det en hedersvärd andraplats under finalerna av Esports Championship Series. Och även om de har sett lite skakiga ut tidvis, som då de blev utslagna redan i gruppspelet under DreamHack Masters Malmö, råder det ingen tvekan om att det här är laget att slå. Frågan är om de i dag ska bli klara för sin andra raka majorfinal, eller om dagens motståndare kan sätta käppar i hjulen för brassarnas drömmar.

Polen Virtus.pro vs. Brasilien SK
VP: byali, Neo, pasha, Snax, TaZ
SK: coldzera, FalleN, fer, fnx, TACO


Virtus.pro har haft något av ett tufft år, det har till exempel endast blivit en turneringsvinst hittills under 2016. Den kom i slutet av maj då laget tog hem segern i StarLadder i-League Invitational #1 efter ha ha besegrat hemmalaget Natus Vincere med 2-1. Det var dock även turneringens två klart mest rutinerade femmor, i övrigt innehöll den en hel del lag från lägre divisioner. Annars har Virtus.pro, som är det lag som har haft samma femma längst av alla proffslag, haft ett tungt 2016. De lyckades dock säkra en slutspelsplats i Columbus vilket gav dem en plats i ESL One Cologne. Nu verkar de dock ha dammat av den välkända plogen, men i dag väntar deras klart tuffaste prövning hittills i världsettorna SK Gaming.


Superstjärnan olofmeister är lika populär som alltid, nu verkar även formen vara på väg tillbaka.


Fnatic versus Team Liquid

Dåvarande världsettorna Fnatic åkte något otippat ut ur MLG Columbus redan i kvartsfinalerna. Snart kom dock en av förklaringarna då lagets största stjärna, ofta omnämnd som världens bästa CS:GO-spelare, Olof "olofmeister" Kajbjer drogs med en skada. Han klev ner från den aktiva femman och under våren samt försommaren har vi fått se Fnatic hanka sig fram med tillfälliga ersättare. Trots det svidande manfallet har laget lyckats ta sig till slutspel i ESL Pro League Season 3 för att där sluta på en delad bronsplats. Sedan Olofs comeback har det blivit ytterligare en delad bronsplats, det under finalerna utav ECS premiärsäsong. I Köln har dock laget gått från klarhet till klarhet, trots den snöpliga förlusten mot FaZe Clan i inledning av turneringen. Bäst av allt? Igår såg fixstjärnan Kajbjer ut att ha hittat tillbaka till storformen.

USA Liquid vs. Sverige Fnatic
TL: EliGE, Hiko, jdm64, nitr0, s1mple
Fnatic: dennis, flusha, JW, krimz, olofmeister


Det ukrainska stjärnskottet, 18-årige Oleksandr "s1mple" Kostyliev, kom tillbaka till Team Liquid för att göra två turneringar tillsammans med sitt forna lag. Det måste ha varit ett av de mest lyckosamma valen av temporära inhoppare någonsin inom CS:GO-scenen, för vilken turnering Kostyliev har gjort. Ukrainaren har lyft Liquid till nya höjder och har varit starkt bidragande till att de för andra majorturneringen i rad nu ska spela semifinal. Senast det begav sig blev de slutsligen utslagna av de blivande majorvinnarna SK Gaming (dåvarande Luminosity Gaming) efter 0-2 i kartor. Låt dock inte er luras av resultatet, båda kartorna gick nämligen till förlängning. Liquid har en femma där alla verkar kunna ta ett steg fram och lyfta sitt lag under matcherna vilket gör dem till en livsfarlig motståndare, så det gäller för Fnatic att se upp.

Samtliga resultat och fullständigt schema hittar ni i vår tittarguide


2 kommentarer — skriv kommentar

Kommentarerna nedan är skrivna av användare på Fragbite. Fragbite granskar inte sanningshalten i texten och du uppmanas att själv kritiskt granska och bemöta texten. Förutsätt inte att innehållet i texterna är sanning.
Visa 2 kommentarer

Skriv en kommentar

Laddar..