×
Felmeddelande :( Din CSS har inte laddats som den ska. Testa reloada sidan.

ESL One

Liquid till semi efter utklassning på Cobblestone — Fnatic spelar härnäst

5
Team Liquid är klara sin andra raka semifinal i majorsammanhang, detta efter att ha slagit ut världsfemmorna och regerande majorsilvermedaljörerna Na`Vi.
Natus Vincere fick en tuff start på kvartsfinalen mot Team Liquid då de började som det anfallande laget på Train. De lyckades endast få med sig fem rundor inför sidbytet, men det skulle visa sig räcka alldeles tillräckligt.

När det blev dags för Na`Vi att försvara sig gjorde de nämligen det på ett sådant formidabelt sätt att de endast släppte igenom det nordamerikanska laget en enda runda. Na`Vi satte spiken i kistan i runda 27 och vann den första kartan med sammanlagt 16-11.




Den andra kartan för matchen var den relativt nyligen återupplivade kartan Nuke. Na`Vi började som det försvarande laget under den inledande halvan som kom att bli riktigt jämn. Efter att de 15 rundorna hade spelats skilde endast en runda mellan lagen, med Na`Vi i förarsätet.

Liquid var dock snabbt förbi dem då den andra halvan drog igång, detta efter att ha vunnit de tre inledande rundorna. Lagen följdes sedan åt till ställningen 12-12, då kunde Team Liquid dra ifrån och slutligen vinna med 16-12.


ESL One Cologne är s1mples sista turnering med Liquid under hans tillfälliga inhopp.


s1mple frälser Team Liquid

Tredje avgörande kartan. Cobblestone. En karta som båda lagen är väldigt starka på men när spelet var igång, med Team Liquid som anfallare, handlade allt enbart om dem. Med Oleksandr "s1mple" Kostyliev i spetsen lyckades det nordamerikanska laget knipa hela 13(!) rundor mot ett av världens absolut bästa lag. Det krävdes med andra ord ett mirakel från Natus Vinceres sida under den andra halvan ifall de skulle ha en chans att nå en tredje raka majorfinal. Så blev det inte.

Team Liquid hade siktet inställt på den där semifinalplatsen, lagets andra på lika många majorslutspel, och vann övertygande matchens sista pistolrunda. Med kniven på strupen lyckades dock Na`Vi att knipa tre raka rundor, sedan vann Liquid ytterligare en runda och gav sig själv hela tio matchbollar. Det krävdes dock bara två, sedan avgjorde Team Liquid under en halveco.

CIS Na`Vi vs. USA Liquid
NV: Edward, flamie, GuardiaN, seized, Zeus
TL: EliGE, Hiko, jdm64, nitr0, s1mple


Ska Fnatic ta sig längre än i Columbus?

Nu har det äntligen blivit dags för våra svenska representanter i Fnatic att spela sin kvartsfinal. De flerfaldiga majormästarna ställs mot östeuropeiska Gambit Gaming i en match som förhoppningsvis bjuder på lika mycket underhållning som tidigare kvartsfinaler.

Vinner Fnatic matchen är de klara för semifinal och har då tagit sig längre än under den senaste majorturneringen, MLG Columbus. Den gången åkte svenskarna ut i kvartsfinalerna.

Ryssland Gambit vs. Sverige Fnatic
G: AdreN, Dosia, hooch, mou, spaze
Fnatic: dennis, flusha, JW, krimz, olofmeister

Samtliga resultat och fullständigt schema hittar ni i vår tittarguide


7 kommentarer — skriv kommentar

Kommentarerna nedan är skrivna av användare på Fragbite. Fragbite granskar inte sanningshalten i texten och du uppmanas att själv kritiskt granska och bemöta texten. Förutsätt inte att innehållet i texterna är sanning.
Visa 7 kommentarer

Skriv en kommentar

Laddar..