×
Felmeddelande :( Din CSS har inte laddats som den ska. Testa reloada sidan.

ESL One

Slutspelsdags i Köln — fyra heta matcher att vänta under dagen

2
Åtta lag återstår i kampen om majortiteln i ESL One Cologne varav ett av dem är svenska Fnatic. När dagen är slut återstår dock endast fyra. Här är dagens högintressanta matcher.
Äntligen är det dags för majorslutspel och de där riktigt heta matcherna. Den första matchen har precis startat när denna nyhet publiceras och sedan fortsätter det att bjudas på kvalitativ CS:GO från Köln under hela dagen.

Samtliga åtta lag som återstår i turneringen har redan säkrat en så kallad Legends-plats. Det betyder, bland annat, att de även är klara för nästa majorturnering och slipper den plågsamma kvalprocessen. Nu återstår dock att fördela de mer lukrativa slutplaceringarna där de lag som åker ut under dagen åker hem med motsvarande cirka 295 000 kronor, medans vinnarna kammar hem hela 4,2 miljoner kronor.





Först ut är kvartsfinalen mellan Virtus.pro och Astralis. Polska Virtus.pro vann sin grupp efter att ha besegrat mousesports (16-10) och senare Team Liquid (16-12), i och med det fick de vila under gårdagen och bör komma in till matchen pigga och fräscha. Samtidigt ställs de mot ett något sargat Astralis, detta sedan Peter "dupreeh" Rasmussen tvingats till sjukhus på grund av en blindtarmsinflammation. In klev i stället lagets coach Danny "zonic" Sørensen som hade en rätt intressant taktik under gårdagens avslutande gruppspelsmatch.

Polen Virtus.pro vs. Danmark Astralis
VP: byali, Neo, pasha, Snax, TaZ
Astralis: device, gla1ve, karrigan, Xyp9x, zonic




De regerande majormästarna kommer från Brasilien och tillhörde fram till och med månadsskiftet Luminosity Gaming. Nu har de dock svidat om och representerar den anrika organisationen SK Gaming. Som regerande mästare, och med tanke på lagets prestationer under året, har de höga krav på sig. I andra ringhörnan står slutspelets förmodligen största skräll, FlipSid3 Tactics. Kapten Andrey "B1ad3" Gorodensky har dock ett högintressant manskap med sig i bland andra AWP-trollkarlen Georgy "WorldEdit" Yaskin och den ukrainske veteranen Yegor "markeloff" Markelov.

Brasilien SK vs. Ukraina FlipSid3
SK: coldzera, FalleN, fer, fnx, TACO
F3: B1ad3, markeloff, Shara, wayLander, WorldEdit




Natus Vincere har nått finalen i de två senaste majorturneringarna, båda gångerna har det slutat med nederlag. De tog sig tämligen enkelt vidare som gruppettor, bland annat efter att ha besegrat svenska NiP, och de siktar säkerligen på ytterligare en ny finalplats. Först måste de dock besegra amerikanska Team Liquid som har sett allt hetare ut under turneringen. Den kontroversiella spelaren Oleksandr "s1mple" Kostylievs stundtals briljanta spel tillsammans med stabil matchcoachning av brasilianaren Luis "peacemaker" Tadeu har gjort att Team Liquid kunnat säkra en fortsatt plats bland Legends-lagen.

CIS Na`Vi vs. USA Liquid
NV: Edward, flamie, GuardiaN, seized, Zeus
TL: EliGE, Hiko, jdm64, nitr0, s1mple




I Columbus var det nordamerikanerna som stod för överraskningarna. Nu, i Köln, är det i stället östeuropéernas tur. Gambit är turneringens andra överraskningslag som vann "danskgruppen" efter att ha besegrat Counter Logic Gaming (16-13) och Astralis (16-6). Frågan är dock om det inte tar slut här, som svenskar kan vi ju i alla fall hoppas. Lagets kvartsfinalmotståndare är nämligen inga mindre än Fnatic. Svenskarna tog sig vidare till slutspel efter att ha slagit ut både G2 Esports och FaZe Clan i vad som kallades för "dödens grupp". Laget såg stundtals riktigt heta ut under gårdagens match mot FaZe, även om fixstjärnan Olof "olofmeister" Kajbjer ännu jagar storformen.

Ryssland Gambit vs. Sverige Fnatic
G: AdreN, Dosia, hooch, mou, spaze
Fnatic: dennis, flusha, JW, krimz, olofmeister

Samtliga resultat och fullständigt schema hittar ni i vår tittarguide


5 kommentarer — skriv kommentar

Kommentarerna nedan är skrivna av användare på Fragbite. Fragbite granskar inte sanningshalten i texten och du uppmanas att själv kritiskt granska och bemöta texten. Förutsätt inte att innehållet i texterna är sanning.
Visa 5 kommentarer

Skriv en kommentar

Laddar..