×
Felmeddelande :( Din CSS har inte laddats som den ska. Testa reloada sidan.

ESL One

Trots två inhoppare: Astralis säkrar slutspelsplats på ESL One Cologne

3
Det blev ett långdraget, svettigt och spännande möte mellan de danska topplagen, men i slutändan är det Astralis som mot alla odds säkrar "legend"-status och en kvartsfinalplats på ESL One Cologne.

Övertidsdrama på Cobblestone inledde matchen

Det spännande derbyts första karta var Cobblestone, ett val från Team Dignitas som fick experter att tro på en ensidig öppning. Astralis öppnade som försvarare med att vinna pistolrundan, men bara för att falla till ett nödköp från Dignitas. Med Peter "dupreeh" Rothmann borta behövde någon kliva fram, och det visade sig bli Andreas "Xyp9x" Højsleth, som effektivt hindrade Dignitas anfall under majoriteten av halvan. Även Finn "karrigan" Andersen klev fram med sin AWP.

Halvtidsresultatet på Cobblestone slutade 10-5 till Astralis, som dessutom vann pistolrundan som anfallare och gick upp till en 13-5-ledning. Då vaknade den unga talangen Kristian "k0nfig" Wienecke, som utöver stabilt spel även lyckades vinna en till synes omöjlig 1vs4-situation. Wieneckes insats fick Dignitas att ta igen underläget, men trots att de tog en 15-14-ledning kunde de inte vinna mötet under ordinarie matchtid. Istället krävdes det en relativt ensidig övertid för Dignitas att avsluta mötet.

Klasskillnad på Mirage

Med en kartvinst i bagaget gick Astralis över till att spela som anfallare på sitt kartval, Mirage. Där syntes det knappt att den danska jätten spelade med sin coach som inhoppare, då de stod för en rejäl uppvisning. Genom att utnyttja sitt motstånds bristfälliga försvar fick de med sig hela tretton rundor in i halvtid. Team Dignitas vaknade sedan till i den andra halvan, men hann inte få fler än tio rundor totalt innan Astralis stängde kartan och kvitterade matchen.

Cache

Cache skulle för första gången under majorturneringen spelas, och således agera avgörare dansklagen emellan. Där fick ett anfallande Team Dignitas en fantastisk start genom att plocka fem raka rundor, men tappade snart momentum rejält. Astralis stängde sju raka rundor innan Dignitas fick en till pinne på tavla, och därefter visade inhopparen zonic framfötterna och tog sitt Astralis till en 9-6-ledning i halvtid.

Team Dignitas öppnade kartans andra halva ungefär lika bra som den första, men vid ställningen 10-10 blev det tuffare att plocka poäng. Astralis lade i en extra växel och sprang ifrån sitt motstånd, om än via jämna rundor. Astralis fick dock problem med att stänga kartan, då Dignitas började knappa igen under mötets absoluta sista rundor. Till sist lyckades dock Astralis få den där viktiga runda 16, och säkrade "legend-statusen" och slutspelsplatsen med 2-1 i kartor.

Danmark Astralis vs. Danmark Dignitas
Astralis: device, gla1ve, karrigan, Xyp9x, zonic
Dignitas: cajunb, k0nfig, MSL, RUBINO, tenzki

Ovanstående resultat innebär att Astralis nu är klara för slutspel på ESL One Cologne, och kommer att möta polska Virtus.pro i morgondagens kvartsfinal. Dessutom har de säkrat sitt deltagande för nästa majorturnering, som ännu inte presenterats.

Dags för NiP att vinna eller försvinna

Härnäst på schemat är dagens första svenskprydda match när NiP Gaming skall kriga mot FlipSid3 Tactics om andraplatsen i grupp B. Vinnaren avancerar till kvartsfinal mot världsettan SK Gaming, medan förloraren elimineras från majorturneringen. Matchen förväntas dra igång så snart som möjligt.

Sverige NiP vs. Ukraina FlipSid3
NiP: f0rest, friberg, GeT_RiGhT, pyth, Xizt
F3: B1ad3, markeloff, Shara, wayLander, WorldEdit

= Vinnarna är klara för slutspel.

Samtliga resultat och fullständigt schema hittar ni i vår tittarguide


2 kommentarer — skriv kommentar

Kommentarerna nedan är skrivna av användare på Fragbite. Fragbite granskar inte sanningshalten i texten och du uppmanas att själv kritiskt granska och bemöta texten. Förutsätt inte att innehållet i texterna är sanning.
Visa 2 kommentarer

Skriv en kommentar

Laddar..