×
Felmeddelande :( Din CSS har inte laddats som den ska. Testa reloada sidan.

Världen

Isolerade i 520 dagar — underhöll sig med Counter-Strike

1
Sex män spenderade nästan ett och ett halvt år inlåsta för att se om hur en resa till Mars skulle hanteras. Hur underhöll de sig? Counter-Strike!
I en artikel på Vice-sektionen Motherboard har man rapporterat om sex män som spenderade 520 dagar isolerade från omvärlden, detta i ett experiment för att se om mänskligheten är redo för längre rymdfärder, närmare bestämt till Mars. Det crew som var en del av projektet, "Mars 500", bestod av folk från Ryssland, Kina och Italien.

Under de dryga 17 månaderna underhöll sig personerna med experiment och olika former av team building, vilket gör det logiskt att det fanns ett datorspel de alla utövade flitigt — Counter-Strike. Enligt den italienska ingenjören Diego Urbina, som var en av männen som sattes i isolering, testades många spel, men det var lagaspekten av den välkända FPS-titeln som lockade.

"Counter-Strike var en överlägsen favorit. Det är lite lustigt, jag försökte introducera andra spel, men inget av dem fastnade. Det var spännande eftersom det var en riktig lagaktivitet — ryssarna mot resten av världen", berättar Diego Urbina för Vice.

Då projektet utfördes innan CS:GO lanserades får man förmoda att det var version 1.6 av Counter-Strike som utövades. Med tanke på herrarnas isolering lär man även ha spelat det i ett offline-läge. Med andra ord har individerna hundratals dagars erfarenhet i spelläget tre-mot-tre i spelets tidigare version.

6 kommentarer — skriv kommentar

Kommentarerna nedan är skrivna av användare på Fragbite. Fragbite granskar inte sanningshalten i texten och du uppmanas att själv kritiskt granska och bemöta texten. Förutsätt inte att innehållet i texterna är sanning.
Visa 6 kommentarer

Skriv en kommentar

Laddar..