×
Felmeddelande :( Din CSS har inte laddats som den ska. Testa reloada sidan.

Världen

Eleague om SK/LG-härvan: "Vi kommer inte att straffa något av lagen"

1
Den nordamerikanska arrangören väljer att straffa varken SK Gaming eller Luminosity efter den uppmärksammade tvisten mellan de båda organisationerna.
I helgen presenterades en riktig röra mellan den nordamerikanska organisationen Luminosity och tyska SK Gaming. I grunden handlar det om att SK Gaming kontaktade den brasilianska världsettan strax innan MLG Columbus, erbjöd dem ett kontrakt och fick dem signerade, enligt ESPN. Dock valde femman att ändå stanna med Luminosity, då de hade skrivit på en avsiktsförklaring där de förband sig att signa för ytterligare två år med den nordamerikanska organisationen.

Kontrakten som det brasilianska laget, inklusive coach och manager, skrivit på för SK Gaming säger att de skall börja representera den tyska organisationen redan den 1 juli, vilket uppenbarligen bäddar för kontraktsbrott när laget valt att stanna med Luminosity.

Ovanpå detta påstås den tyska organisationen, framför allt VD:n Alex "TheSlasH" Müller, ha fört dialogerna utan Luminosity-organisationens vetskap, vilket i många sportligor är otillåtet. I ett uttalande publicerat av DailyDot berättar lagkaptenen och stjärnspelaren Gabriel "FalleN" Toledo att han anser att SK har manipulerat dem, och skyggar mycket bakom det faktum att femman inte har engelska som modersmål. Dock är kontraktet påskrivet, vilket betyder att saker och ting behöver utredas rejält.

FalleN gav ett rejält uttalande kring situationen.


Några som förväntades ta ställning var arrangörerna bakom Eleague, då båda organisationernas nuvarande lag är aktuella i den pågående premiärsäsongen. Eleague-representanten Min-Sik Ko har dock uttalat sig om att inga straff kommer att delas ut, utan de välkomnar båda lagen med öppna armar.



Det kommer säkerligen bli någon form av påföljd, men alltså inte från Eleagues håll. SK Gaming har, enligt uppgifter, tidigare visat sig villiga att dra spelarna inför domstol för kontraktsbrott.

6 kommentarer — skriv kommentar

Kommentarerna nedan är skrivna av användare på Fragbite. Fragbite granskar inte sanningshalten i texten och du uppmanas att själv kritiskt granska och bemöta texten. Förutsätt inte att innehållet i texterna är sanning.
Visa 6 kommentarer

Skriv en kommentar

Laddar..