×
Felmeddelande :( Din CSS har inte laddats som den ska. Testa reloada sidan.

DreamHack

Epsilon kvalar in till DreamHack Summer

3
Det blir minst tre svensklag på DreamHack Summer 2016 då Epsilon vunnit det första kvalet till Jönköping-turneringen.
För en vecka sedan gick DreamHack ut med fyra stycken inbjudna lag, bland andra NiP Gaming och Godsent, till 100 000-dollarturneringen på DreamHack Summer 2016. Kort därefter offentliggjorde arrangörerna även vilka lag som blivit inbjudna att vara med i kvalet, där vi också fann svenskt i form av Epsilon.

Nu står det klart att Epsilon är laget som säkrat den första av två platser till Elmia i sommar, men det var allt utom enkelt. I samtliga av Epsilons kvalmatcher krävdes tre kartor för att avgöra. Detta började redan i den första omgången, då polska PRIDE inte bara tog Epsilon till en tredje karta, utan även till övertid i sagda avgörande. Spänningen skulle sedan fortsätta i den andra omgången, då danska Tricked vann en karta och pressade svenskarna till hela trettio rundor i avgörandet.

Östeuropeiska Gambit, som var en av favoriterna inför kvalprocessen, stod för motståndet i semifinal. Där föll svenskarna med 16-13 i öppningskartan Dust2, men kom tillbaka med ett motsatt resultat på Cache. Avgörandet på Mirage blev det minst jämna, då 16-9 skrevs till Epsilon. Nu var svenskarna bara en vinst ifrån att säkra en plats till DreamHack, och ryska Arcade var hindret.

Epsilons tendens att spela nagelbitare fortsatte in i kvalfinalen, då Arcade visade sig bli en riktig match. Den första kartan, Overpass, gick Epsilons väg efter att efter att man vänt ett 5-10-underläge till 16-13, mycket tack vare Joakim "disco doplan" Gidetun, som med 37 frags var den enda som slutade på över 20 kills för sitt lag. Nästa karta, Mirage, gick dock Arcades väg, och återigen behövde en tredje karta avgöra. Denna tredje karta var Cache, som Epsilon vann med 16-14 efter att ha fått sex rundor som anfallare.

Tre svensklag i turneringen

Vinsten av kvalet innebär att Epsilon kvalar in till en av sommarens stora turneringar, där landsmännen i både NiP Gaming och Godsent väntar. Ytterligare tre platser skall fyllas, en via det andra och sista kvalet medan de två sista går till lag som arrangörerna bjuder in. Om vi får se ett svensklag, exempelvis Fnatic, plocka en plats på deltagarlistan återstår att se.

DreamHack ZOWIE Open Summer


Sverige NiP Gaming
f0rest, friberg, GeT_RiGhT, pyth, Xizt

Sverige Godsent
Lekr0, pauf, pronax, twist, znajder

Danmark Astralis
device, dupreeh, karrigan, Kjaerbye, Xyp9x

Brasilien Tempo Storm
Boltz, felps, HEN1, lucas, SHOOWTiME

Sverige Epsilon
xelos, draken, disco doplan, freddieb, REZ

Världen Kval #2
Laguppställning saknas

Världen Invite
Laguppställning saknas

Världen Invite
Laguppställning saknas

1 kommentarer — skriv kommentar

Kommentarerna nedan är skrivna av användare på Fragbite. Fragbite granskar inte sanningshalten i texten och du uppmanas att själv kritiskt granska och bemöta texten. Förutsätt inte att innehållet i texterna är sanning.
Visa 1 kommentarer

Skriv en kommentar

Laddar..