×
Felmeddelande :( Din CSS har inte laddats som den ska. Testa reloada sidan.

Eleague

Luminosity vinner grupp A — trots extrem press från Cloud9

1
Det blev en riktigt laddad gruppfinal i Eleague efter att publikfavoriten Cloud9 pressat Luminosity till tre kartor. I slutändan var det dock brassarna som vann.
Inför nattens/morgonens gruppfinal i Eleague var det få som trodde något annat än att Luminosity skulle avancera till finalveckan. Under gruppens gång hade den brasilianska världsettan övertygat rejält genom att vinna åtta kartor utan någon förlust, en statistik motståndet Cloud9 skulle ändra på.

Cloud9 tog ledningen på Mirage

Den första kartan av tre möjliga var Mirage, där Cloud9 vann pistolrundan och rundan därpå, mycket tack vare Tyler "Skadoodle" Latham. Luminosity kom sedan in i matchen tidigt, men ett flertal massiva insatser från Jordan "n0thing" Gilbert hindrade det brasilianska motståndet från att ta ledningen. I slutet av halvan hade Cloud9 nio rundor. Luminosity vann dock den följande pistolrundan, och kom helt och hållet tillbaka in i matchen genom att vända 6-9-underläget till 10-9. Dock vaknade n0thing igen, och hjälpte till att rädda en hel del underlägen för Cloud9. Detta var tillräckligt för att vinna kartan med 16-11.

n0thing slutade på 33 frags på Mirage, varav 24 stycken var headshots. Ett årsrekord, enligt HLTV.org.


Övertidsrysare på Cobblestone

Som om Mirage-vinsten inte var nog gick Cloud9 in och fortsatte pressa gruppfavoriterna på följande Cobblestone, som faktiskt var nordamerikanernas kartval. Inledningsvis vann Cloud9 pistolrundan som anfallare och de två följande rundorna, och Luminosity knep den första vapenrundan för att komma in i matchen. Det var dock någonting, eller mer specifikt Skadoodle, som gjorde att Luminosity aldrig fick ledningen i den första halvan. Rundorna gick zick-zack upp, och vid sidbyte stod Cloud9 med en 8-7-ledning.

Luminosity tog ledningen till slut, detta under andra halvan när de vann pistolrundan och de följande dubbla anti-eco-rundorna. Det var dock svårt för det sydamerikanska laget att "springa iväg" från sitt motstånd, och inte heller när de nådde en 15-13-ledning kunde de stänga kartan. Matchen gick till övertid, och det var där Luminosity kunde kvittera till 1-1 i kartor.

Både Fernando "fer" Alvarenga och Marcelo "coldzera" David droppade 30-bomber på Cobblestone.


Luminosity för starka i slutändan

Dust2 skulle agera avgörande karta, och även där fick Cloud9 en fantastisk start. Eller ja, det fantastiska var väldigt kortvarigt. I en 3vs5-situation lyckades jänkarna vinna pistolrundan som CT, men efter det tog det slut. Fjorton raka rundvinster till Luminosity satte dem i en fantastisk sits inför mötets sista halva, men trots detta hade inte Cloud9 gett upp. Jake "Stewie2k" Yip gjorde sitt bästa för att bära sitt lag tillbaka in i matchen, men lyckades bara hjälpa dem att få åtta rundor som anfallare innan Luminosity avgjorde.

Brasilien Luminosity vs. USA Cloud9
LG: coldzera, FalleN, fer, fnx, TACO
C9: shroud, Skadoodle, Slemmy, Stewie2k, n0thing

Detta innebär att Luminosity är det första laget att ta sig vidare till finalveckan, dit totalt åtta lag, varav sex stycken gruppvinnare, kommer att befinna sig. Cloud9 får, liksom resten av turneringens grupptvåor, förbereda sig för sista-chansen-veckan, som erbjuder de två sista platserna till finalveckan.

5 kommentarer — skriv kommentar

Kommentarerna nedan är skrivna av användare på Fragbite. Fragbite granskar inte sanningshalten i texten och du uppmanas att själv kritiskt granska och bemöta texten. Förutsätt inte att innehållet i texterna är sanning.
Visa 5 kommentarer

Skriv en kommentar

Laddar..