×
Felmeddelande :( Din CSS har inte laddats som den ska. Testa reloada sidan.

ECS

Fnatic till ECS-finalerna efter övertidsdrama — NiP hänger kvar

3
Fnatic säkrar en plats till ECS-finalerna via en extremt nervös 2-0-vinst över mousesports. Nu är det upp till NiP att göra dem sällskap.
Esports Championship Series leverar en hel del spänning när lagen som placerade sig trea till sexa i onlineligan gör upp om två platser till Wembley Arena. Under gårdagen kunde vi se hur Fnatic besegrade NiP Gaming i winner bracket, medan mousesports klämde sig förbi FaZe Clan. Idag fick vi uppleva två svenska vinster, när Fnatic säkrade sin plats till finalturneringen, medan NiP överlevde i loser bracket.

NiP och FaZe slogs in i det sista

Den första matchen var loser bracket-mötet mellan NiP Gaming och FaZe Clan, där allt stod på spel. Förloraren skulle nämligen elimineras, medan vinnaren får en chans på sig att avancera till London senare i sommar. Till en början kändes saker och ting säkert för svensk del. NiP knep en 11-4-ledning som anfallare på Cobblestone, och avgjorde sedan med högst tillräcklig CT-sida.

Håvard "rain" Nygaard och hans FaZe Clan kavlade dock upp ärmarna på följande Mirage. Nio rundor försvarades under den första halvan, och när anfallet var mer än tillräckligt för att penetrera det svenska försvaret skulle mötet avgöras på Cache, traditionellt en bra karta för båda lagen.

Patrik "f0rest" Lindberg och Richard "Xizt" Landström toppade statistiken för NiP.


NiP är kända för att få med sig många rundor som anfallare på Cache, och idag var det det som räddade dem. Som försvarare knep svenskarna nämligen bara fem rundor, hälften så många som sina motståndare, och behövde därmed slå uppåt resten av matchen. Den anfallande sidan fungerade utmärkt, men det blev ändå ett riktigt drama i slutändan. Vid ställningen 15-14 till NiP tvingades veteranen Patrik "f0rest" Lindberg att kliva fram i en tre-mot-fyra-situation, detta genom att eliminera samtliga hot och därmed vinna matchen.

Sverige NiP Gaming vs. Europa FaZe Clan
NiP: f0rest, friberg, GeT_RiGhT, pyth, Xizt
FaZe: aizy, fox, jkaem, kioShiMa, rain

Dubbla övertider säkrade Fnatic en plats

Kort efter att FaZe Clan blivit eliminerade var det dags för winner bracket-finalen mellan Fnatic och mousesports. Vinnaren skulle säkra en plats till Wembley, medan förloraren kommer att få möta NiP i kampen om den sista platsen till finalturneringen.

Liksom föregående match inleddes mötet på Cobblestone, men denna gång blev det en riktig nagelbitare. Tio rundor till Fnatic som anfallare kunde tros vara tillräckligt för svensk vinst, men så var inte fallet. Det tyskbaserade laget stod för en minst lika imponerande insats som terrorister, och tvingade matchen till övertid. Lyckligtvis för Fnatics skull hade Robin "flusha" Rönnquist en fantastisk match, och med 37 frags hjälpte han sitt lag över mållinjen.

CS:GO ser enkelt ut när flusha spelar det.


Nästa karta var Dust2, och den skulle komma att bli den sista i mötet. Återigen fick Fnatic en väl godkänd öppningshalva när de tog nio rundor som det anfallande laget, men än en gång var mousesports lika starka. En till övertid krävdes, och resultatet blev detsamma som i föregående karta. Robin "flusha" Rönnquist fortsatte att leverera, denna gång med 28 frags.

Sverige Fnatic vs. Tyskland mousesports
fnatic: dennis, flusha, JW, krimz, wenton
mouz: chrisJ, denis, nex, NiKo, Spiidi

NiP:s öde avgörs imorgon

Under fredagen, vid 12:00, kommer man att få ta del av mötet mellan NiP och mousesports, som alltså avgör vilka som gör Fnatic, Astralis, G2 Esports, Luminosity och Cloud9 sällskap till finalturneringen i London. Matchen kommer i vanlig ordning att spelas bäst av tre kartor.

Tyskland mousesports vs. Sverige NiP Gaming
mouz: chrisJ, denis, nex, NiKo, Spiidi
NiP: f0rest, friberg, GeT_RiGhT, pyth, Xizt

4 kommentarer — skriv kommentar

Kommentarerna nedan är skrivna av användare på Fragbite. Fragbite granskar inte sanningshalten i texten och du uppmanas att själv kritiskt granska och bemöta texten. Förutsätt inte att innehållet i texterna är sanning.
Visa 4 kommentarer

Skriv en kommentar

Laddar..