×
Felmeddelande :( Din CSS har inte laddats som den ska. Testa reloada sidan.

Eleague

Dags att avgöra grupp A — Luminosity fortfarande obesegrade

1
Efter två dagars spelande står Luminosity fortfarande obesegrade i Eleagues grupp A. Ikväll är det dock vinna eller försvinna för lagen.
Den inledande round robin-biten av grupp A har avgjorts borta i Atlanta, Georgia i USA. Efter två dagars spelande, där alla mötte alla i gruppen, står det klart att Luminosity får högsta seed inför gruppens fyra lag breda single elimination-bracket efter att ha vunnit sex raka kartor. Tvåa kom Cloud9 i slutändan, strax före Renegades. Team Liquid gick utan någon vinst, vilket betyder att de får möta Luminosity i kampen om en plats i finalveckan.

Liquid fortfarande utan någon poäng

Gårdagen inleddes dramatiskt när Team Liquid och Renegades drabbades samman bäst av två kartor. Under den inledande Mirage knep nämligen nordamerikanerna en 11-4-ledning som det försvarande laget, men lyckades inte stänga matchen. Istället var det Renegades som murade upp ett försvar som hette duga, och vände till en 16-14-vinst.

yam gjorde ett starkt intryck i hela serien mot Liquid.


Renegades momentum följde sedan med in i Train-mötet, vilket bör vara en lycklig upplevelse för australierna som under den första dagen blev nollade av Luminosity på sagda karta. Denna gång fick Renegades med sig tio rundor som det anfallande laget, och hade inga större problem med att stänga som försvarare.

USA Team Liquid vs. Australien Renegades
TL: adreN, EliGE, Hiko, koosta, nitr0
REN: AZR, jks, SPUNJ, USTILO, yam
Australien Renegades vs. USA Team Liquid
REN: AZR, jks, SPUNJ, USTILO, yam
TL: adreN, EliGE, Hiko, koosta, nitr0


Luminosity säkrade förstaseeden

Efter att ovanstående möte avgjorts var det Cloud9:s tur att ge sig på Luminosity. Båda lagen stod dittills obesegrade i gruppen, men då hade Luminosity utmanats dubbelt så många gånger som det nordamerikanska profillaget. Många trodde att denna matchserie skulle bli höjdpunkten i gruppen, men den blev aningen mer ensidig än väntat.

Det hela började redan på Dust2, där ett aggressivt och aningen respektlöst CT-spelande Luminosity skapade ett obehag runt Cloud9 redan från start, vilket ledde till en kraftig ledning. Dock stod det bara 10-5 till brassarna i halvtid, vilket ändå fick ses som jämnare än vad matchen kändes. Fem rundor räckte dock inte speciellt långt för Cloud9, då Luminositys anfall var minst lika "on point" som försvaret.

coldzera och hans Luminosity är fortfarande obesegrade i Eleague.


Ytterligare en Train-match skulle spelas, kartan som Luminosity ännu inte hade förlorat en enda runda på i turneringen. Denna bedrift ströks dock direkt då Cloud9 vann pistolrundan, men trots det försprånget lyckades jänkarna endast få ihop fem rundor inför halvtid. Fem rundor fick de även ihop som anfallare, men inte långt innan Luminosity vann sin sextonde runda och därmed vann serien med 2-0.

USA Cloud9 vs. Brasilien Luminosity
C9: shroud, Skadoodle, Slemmy, Stewie2k, n0thing
LG: coldzera, FalleN, fer, fnx, TACO
Brasilien Luminosity vs. USA Cloud9
LG: coldzera, FalleN, fer, fnx, TACO
C9: shroud, Skadoodle, Slemmy, Stewie2k, n0thing


Renegades och Cloud9 visade första 1-1-serien

Med en var sin 2-0-vinst i bagaget, men också en var sin 0-2-förlust, stod det mellan Renegades och Cloud9 om vem som skulle knipa andra- respektive tredjeseeden inför gruppens bracket. Notera att denna match inte riktigt spelade någon roll, då lagen skulle mötas i den första bracket-omgången oavsett.

Train var kartan som inledde serien, vilket betyder att Cloud9 fick spela den två matcher i rad. Bättre gick det denna gång för nordamerikanerna, då de vann sin CT-sida med 9-6 och tog sedan sju rundor på åtta försök som anfallare, vilket innebar en 16-7-vinst.

Renegades gav dock inte upp utan en fight. När följande Cobblestone drog igång var det deras tur att vinna öppningshalvan med 9-6, detta som anfallare. Dessa nio rundor var tillräckligt inför det australiska lagets CT-sida, som vanns med 7-5.

USA Cloud9 vs. Australien Renegades
C9: shroud, Skadoodle, Slemmy, Stewie2k, n0thing
REN: AZR, jks, SPUNJ, USTILO, yam
Australien Renegades vs. USA Cloud9
REN: AZR, jks, SPUNJ, USTILO, yam
C9: shroud, Skadoodle, Slemmy, Stewie2k, n0thing


Som väntat är det alltså Luminosity som vunnit sin grupp efter sex raka kartvinster, medan Liquid upplevt raka motsatsen under de två första dagarna i Eleague. Cloud9 knep andraplatsen i gruppen tack vare att de hade en bättre rundskillnad än Renegades, då båda gick 3-3 i kartor.

# Team Matcher Vinster Förluster +/- Poäng
1 Luminosity Gaming 6 6 0 45 18
2 Cloud9 6 3 3 4 9
3 Renegades 6 3 3 -10 9
4 Team Liquid 6 0 6 -39 0


Dags att avgöra gruppen

Hittills i turneringen har man varken kunnat elimineras eller avancera efter en match, något som ändras ikväll. Det har nämligen blivit dags för gruppens bracket, där en vinst innebär ett kliv närmre finalveckan, medan en förlust innebär att resan mycket väl kan ta slut.

I ett single elimination-bracket kommer nämligen lagen att slåss bäst av tre kartor, och laget som vinner hela trädet går direkt till finalveckan. De som tar andraplatsen i gruppen kommer gå till en "sista chansen"-vecka tillsammans med sju andra lag. Med andra ord kommer de som förlorar gruppens semifinaler med största sannolikhet att elimineras från turneringen, men kan alltid hoppas på att de är ett av de två lag som får en "wildcard-plats" till sista chansen-veckan.

EliGE och hans Liquid har en bra anledning att bita på naglarna.


Tack vare sin förstaplats i gruppen kommer Luminosity få det till synes svagaste motståndet i gruppen, Team Liquid, i sin första omgång. Det betyder att vi redan ikväll får se en rematch från den hittills jämnaste serien, Cloud9 mot Renegades, på andra sidan slutspelsträdet.

Kvällens semifinaler

Brasilien Luminosity vs. USA Team Liquid
LG: coldzera, FalleN, fer, fnx, TACO
TL: adreN, EliGE, Hiko, koosta, nitr0
USA Cloud9 vs. Australien Renegades
C9: shroud, Skadoodle, Slemmy, Stewie2k, n0thing
REN: AZR, jks, SPUNJ, USTILO, yam

Vilket lag vinner grupp A?

165 personer har röstat

1 kommentarer — skriv kommentar

Kommentarerna nedan är skrivna av användare på Fragbite. Fragbite granskar inte sanningshalten i texten och du uppmanas att själv kritiskt granska och bemöta texten. Förutsätt inte att innehållet i texterna är sanning.
Visa 1 kommentarer

Skriv en kommentar

Laddar..