×
Felmeddelande :( Din CSS har inte laddats som den ska. Testa reloada sidan.

ECS

Fnatic slår NiP i ECS — möter mouz om plats till Wembley

5
Fnatic står som segrare i svenskderbyt i ECS, och är därmed en vinst ifrån en plats till finalturneringen i Wembley Arena.
Under gårdagen informerade vi om att den europeiska round robin-ligan i ECS avgjorts, där Astralis och G2 Esports säkrat platser till finalturneringen. Detta innebar att NiP Gaming, Fnatic, FaZe Clan och mousesports spelar ett double elimination-slutspel i kampen om de två sista europeiska finalplatserna.

Svensklagen ställdes mot varandra i första omgången, som skulle avgöras under tisdagskvällen. Faktum är att den gjorde det, men med risk för att dela tittare med Eleague valde ECS-arrangörerna att hålla resultatet gömt tills idag, då matcherna sändes på Twitch.

Ett starkt Fnatic slog ner NiP till loser bracket

Mötet mellan svensklagen drog igång på Cache, där saker och ting gick jämnt till i början. Den första halvan slutade nämligen 8-7 till NiP, som spelade som anfallare. De svenska DreamHack Masters Malmö-mästarna hade dock lite att ställa emot Fnatics anfall, då John "wenton" Eriksson och hans temporära lagkamrater stod för en imponerande T-sida som slutade 9-1, och därmed avgjorde kartan med 16-9.

Saker och ting förändrades på följande Dust2, då det var CT-sidan som dominerade. Dock var det Fnatic som återigen stod för en imponerande halva när de fick med sig elva rundor in i halvtid. Detta övertag var mer än tillräckligt för att avsluta mötet efter endast två spelade kartor, detta med 16-8.

Dennis "dennis" Edman var stark under matchen, speciellt på Dust2.


Mötet mellan mousesports och FaZe Clan gick aningen jämnare, då tre kartor krävdes för att hitta en vinnare. Det tyskbaserade laget vann inledande Mirage med knappa 16-13, men föll på Dust2 efter att inte riktigt ha hämtat upp ett 1-14-underläge. Bestämda steg in på Train räckte dock hela vägen för mousesports, då de knep hela elva rundor som anfallare, som var tillräckligt för att knipa vinsten.

Resultat: Winner bracket — Omgång 1

Sverige NiP Gaming vs. Sverige Fnatic
NiP: f0rest, friberg, GeT_RiGhT, pyth, Xizt
Fnatic: dennis, flusha, JW, krimz, wenton
Europa FaZe Clan vs. Tyskland mousesports
FaZe: aizy, fox, jkaem, kioShiMa, rain
mouz: chrisj, denis, nex, NiKo, Spiidi

Ikväll kommer ett av de fyra ovanstående lagen att elimineras från turneringen, men det kommer inte visas förrän imorgon. Först ut är NiP Gaming mot FaZe Clan, som sedan följs av winner bracket-finalen mellan Fnatic och mousesports. Sändningstid för matcherna är 12:00 respektive 15:00. Värt att notera är att vinnarna mellan Fnatic och mousesports säkrar en plats till finalturneringen, medan förlorarna kommer att möta vinnarna från LB-finalen i kampen om den sista platsen.

Morgondagens matcher

Sverige NiP Gaming vs. Europa FaZe Clan
NiP: f0rest, friberg, GeT_RiGhT, pyth, Xizt
FaZe: aizy, fox, jkaem, kioShiMa, rain
Sverige Fnatic vs. Tyskland mousesports
fnatic: dennis, flusha, JW, krimz, wenton
mouz: chrisj, denis, nex, NiKo, Spiidi

6 kommentarer — skriv kommentar

Kommentarerna nedan är skrivna av användare på Fragbite. Fragbite granskar inte sanningshalten i texten och du uppmanas att själv kritiskt granska och bemöta texten. Förutsätt inte att innehållet i texterna är sanning.
Visa 6 kommentarer

Skriv en kommentar

Laddar..