×
Felmeddelande :( Din CSS har inte laddats som den ska. Testa reloada sidan.

ECS

NiP möter Fnatic i ECS-slutspel imorgon * **

3
Den europeiska divisionen i Esports Championship Series, ECS, har spelat klart sitt ligaspel. Medan Astralis och G2 säkrat finalplatser möts de svenska världslagen i kampen om avancemang.
Nu är "alla möter alla"-stadiet i ECS europeiska sektion färdigspelat, och det står klart att danska Astralis vunnit ligaserien med endast en förlust. Tvåa kom till sist G2 Esports, mycket tack vare en jämn 2-0-vinst över NiP Gaming under måndagskvällen. Svenskarna placeras istället trea, och kommer, tillsammans med lagen som placerade sig fyra, femma och sexa, att få spela ett onlinebaserat slutspel för avancemang.


Lag Matcher Vunna Förlorade Kartvinster Kartförluster +/- Poäng
1 Astralis 8 7 1 14 3 11 21
2 G2 Esports 8 5 3 12 7 5 15
3 Ninjas in Pyjamas 8 5 3 11 6 5 15
4 FaZe Clan 8 5 3 10 11 -1 15
5 mousesports 8 4 4 10 10 0 12
6 Fnatic 8 3 5 8 11 -3 9
7 EnVyUs 8 3 5 8 12 -4 9
8 Virtus.pro 8 3 5 8 12 -4 9
9 Team Dignitas 8 1 7 6 15 -9 3

Ettan och tvåan är klara för finalturneringen. Lagen mellan strecken spelar ett slutspel i kampen om de två andra europeiska finalplatserna.


Som ni kan se ovan placerade sig G2 Esports, NiP Gaming och FaZe Clan på samma slutpoäng. Anledningen till att G2 kniper den bättre placeringen och därmed säkrar plats till finalerna är att de kort och gott vunnit flest kartor under säsongens gång. Samma sak gäller längre ner i listan, där Fnatic vann en three-way-tie tack vare att ha plockat en karta mer än både EnVyUs och Virtus.pro.

NiP och Fnatic slåss i slutspel imorgon

Som nämnt kommer de fyra lag som placerade sig bäst under finalstrecket att spela ett slutspel för att avgöra vilka två lag som följer med Astralis och G2 till finalturneringen. Slutspelet kommer att avgöras i ett double elimination-slutspel, och det är ingen dålig match som river igång det. Där kommer nämligen NiP Gaming och Fnatic att mötas i en bäst-av-tre-match klockan 18:00, där vinnaren avancerar till winner bracket-final.

Strax efteråt, schemalagt 21:00, kommer en hel del individuell talang när FaZe Clan och mousesports slåss om att få möta vinnaren av svenskderbyt i winner bracket-final.

Morgondagens WB-semifinaler

Sverige NiP Gaming vs. Sverige Fnatic
NiP: f0rest, friberg, GeT_RiGhT, pyth, Xizt
Fnatic: dennis, flusha, JW, krimz, wenton
Europa FaZe Clan vs. Tyskland mousesports
FaZe: aizy, fox, jkaem, kioShiMa, rain
mouz: chrisj, denis, nex, NiKo, Spiidi

Som nämnt är det i formatet double elimination som ovanstående slutspel spelas, vilket betyder att lagen som förlorar imorgon fortfarande har en chans att klättra sig till Wembleys SSE Arena via loser bracket.

* Uppdatering: Matcherna har flyttats fram och och spelas under onsdag eftermiddag istället. Ovanstående information har ändrats.

** Uppdatering: ECS har bekräftat att matcherna spelas offline, och att de sänds imorgon. Det hela tycks handla om att de inte vill krocka med Eleague.

3 kommentarer — skriv kommentar

Kommentarerna nedan är skrivna av användare på Fragbite. Fragbite granskar inte sanningshalten i texten och du uppmanas att själv kritiskt granska och bemöta texten. Förutsätt inte att innehållet i texterna är sanning.
Visa 3 kommentarer

Skriv en kommentar

Laddar..