×
Felmeddelande :( Din CSS har inte laddats som den ska. Testa reloada sidan.

ESL

G2 slår ut Fnatic — inga svenskar i Pro League-finalen

-3
Den svarta, svenska CS:GO-lördagen fortsätter. Det står nu klart att vi inte kommer att få se några blågula representanter i finalen av ESL Pro League, detta efter att G2 Esports vunnit över Fnatic med 2-1.
Den andra semifinalen började i samma trista toner som den första avslutades i, för svensk del. G2 Esports stod för en riktig utklassning som det försvarande laget på inledande kartan Inferno. Faktum är att Fnatic endast lyckades forcera det franska försvaret två gånger. Det såg med andra ord riktigt tufft ut inför sidbytet. Fnatic gav sig dock inte så lätt och stod för en makalös comeback under den andra halvan. Det svenska laget lyckades först komma ikapp, för att sedan säkra kartsegern i den absolut sista rundan. 16-14 till Fnatic med andra ord.


shox var en de bästa spelarna i G2 under matchen. Foto: Scott Choucino/ESL


Fnatic fick sedan en nästan lika dålig start på matchens andra karta, Cache. G2 började återigen som det försvarande laget och var återigen effektiva på att sätta stopp för svenskarnas framfart. Fnatic lyckades dock fördubbla sin poängskörd då de säkrade fyra rundor inför den andra halvan. Frågan var om de lyckas med en liknande upphämtning som på Inferno.

Så kom det dock inte att bli. Den här gången höll G2 undan och kunde till slut vinna kartan med 16-8. En tredje karta skulle alltså behövas för att avgöra även den här semifinalen. Även den här gången fick Fnatic en riktigt tung start, det kom nämligen att dröja ända till den nionde rundan innan svenskarna fick sin första pinne på resultattavlan. Fnatic fortsatte sedan upphämtningen och i paus skiljde det endast tre rundor mellan de båda lagen. Fnatic gjorde sedan sitt bästa för att komma ikapp det franska laget men föll till slut, inte långt från mållinjen. G2 vann nämligen den avgörande kartan med 16-12.

Frankrike G2 Esports vs. Sverige Fnatic
G2: bodyy, RpK, ScreaM, shox, SmithZz
Fnatic: dennis, flusha, JW, krimz, wenton


Med det har det till slut blivit dags för den stora turneringsfinalen. Ungefär 1,65 miljoner kronor väntar vinnarna av den matchen, som spelas i formatet bäst av fem kartor. Tvåorna går inte lottlösa de heller då de kammar hem drygt 740 000 kronor. Innan det är dags för morgondagens final ska det, på vanligt ESL-manér, spelas en uppvisningsmatch. Den matchen drar igång redan klockan 16.00 och vi kan utgå ifrån att streamen startar någon gång mellan 15.30 och 15.45. Missa inte detta!

Brasilien Luminosity Gaming vs. Frankrike G2 Esports
LG: coldzera, FalleN, fer, fnx, TACO
G2: bodyy, RpK, ScreaM, shox, SmithZz


Resultat, fullständigt schema och annan nyttig information hittar ni i vår tittarguide




Artikelbild: Scott Choucino/ESL

8 kommentarer — skriv kommentar

Kommentarerna nedan är skrivna av användare på Fragbite. Fragbite granskar inte sanningshalten i texten och du uppmanas att själv kritiskt granska och bemöta texten. Förutsätt inte att innehållet i texterna är sanning.
Visa 8 kommentarer

Skriv en kommentar

Laddar..