×
Felmeddelande :( Din CSS har inte laddats som den ska. Testa reloada sidan.

ECS

NiP Gaming vinner rivalmötet över Fnatic

9
Gårdagens derby i Esports Championship Series gick Ninjas In Pyjamas väg när de besegrade sina svenska rivaler med två kartor mot noll.
Det uppsnackade ECS-mötet mellan de svenska rivallagen NiP Gaming och Fnatic har avgjorts, och det är de förstnämnda som står som segrare. Relativt övertygande dessutom. Faktum är att "ninjorna" lyckades stänga matchen redan vid 2-0 och plockade därmed sin första poäng i mångmiljonligan.

Dominans och comeback-försök på Cobbblestone

Mötet inleddes på Cobblestone, där NiP började med en fantastisk start som det anfallande laget. Pistolrundan vanns och ninjorna gick upp i en 3-0-ledning. Det tog dock inte lång tid förrän Fnatic fick sin första poäng, då den första vapenrundan gick deras väg. De möttes dock av en rundförlust direkt efter, vilket krossade ekonomin för Robin "flusha" Rönnquist och hans mannar.

NiP Gaming gick upp i en 6-1-ledning innan Fnatic fick sin andra runda, men återigen möttes de av en rundförlust direkt efteråt. NiP:s jonglerande med motståndets ekonomi var ett fantastiskt framgångsrikt recept för att dominera halvan, och i sidbytet låg NiP i ledning med hela 11-4, mycket tack vare starkt spel från veteranerna Christopher "GeT_RiGhT" Alesund och Patrik "f0rest" Lindberg.

Radarparet f0rest och GeT_RiGhT levererade riktigt bra på Cobblestone. Här lagkamrater i SK Gaming under ESWC 2011.


När den andra halvan drog igång blev det dock en annan matchbild från start. Fnatic vann en välbehövd pistolrunda och lyckades även följa upp den med att, med nöd och näppe, vinna båda anti-eco-rundorna som följde. NiP gjorde dock ett väldigt bra jobb med sina ynka pistoler under dessa rundor, och hade återigen fått ner Fnatics ekonomi så pass att en rundvinst skulle tvinga dem att nödköpa.

Exakt detta hände, men skillnaden nu från den första halvan var att Fnatic faktiskt lyckades vinna sin lågekonomiska runda, och istället sätta NiP i den tuffa situationen ekonomiskt. Detta gav Fnatic en fantastisk öppning för att komma tillbaka i matchen, något de nästan utnyttjade till fullo. De vände nästan läget helt och hållet, men vid 11-12 tog sig NiP i kragen och stängde matchen med fyra raka rundvinster.

Stängning på Overpass

Den kommande kartan, Overpass, öppnade med en matchbild väldigt lik föregående. NiP Gaming lyckades vinna pistolrundan som anfallare och gick upp i en 2-0-ledning. Sedan lyckades Fnatic vinna ett nödköp efter att flusha plockat fyra kills med en MAC 10 han norpat från GeT_RiGhT rundan innan. Återigen vann dock NiP de viktiga rundorna, och Fnatic hade verkligen problem med ekonomin under hela CT-sidan.

Ställningen var 7-1 till NiP när Fnatic fick sin andra runda på Overpass, men till skillnad från tidigare under matchen födde den rundvinsten ett litet momentum. Det jobbiga 1-7-underläget plåstrades om till 4-7, men det räckte inte långt. Rivalernas T-sida var helt enkelt för stark, och halvtidsresultatet stod 11-4 till NiP.

flusha och krimz hade tappra insatser i hela serien.


Om man tyckte att ett 4-11-underläge var tufft för Fnatic skulle det nu bli ännu jobbigare, då NiP även vann den följande pistolrundan och gick upp i en 13-4-ledning. Från den första vapenrundan var det dock Fnatic som fick igång en vinstsvit, men underläget var för kraftigt för att sagda rundvinster egentligen skulle hinna börja hota rivalerna. I slutändan stängde NiP kartan med ett 16-7-resultat, och därmed 2-0 i kartor.

Sverige Fnatic vs. Sverige NiP Gaming
Fnatic: dennis, flusha, JW, krimz, wenton, (vuggo)
NiP: f0rest, friberg, GeT_RiGhT, pyth, Xizt, (THREAT)


Vinsten innebär inte bara NiP Gamings första poäng i ligan, utan sätter också tonen för vad som kommer nästa vecka. Svensklagen delar nämligen grupp under ESL Pro Leagues 512 000 dollar värdefulla finalturnering i Leicester och London. Även Cloud9 och Team Liquid delar svenskarnas grupp, som drar igång onsdag den 11 maj.

Vilket är Sveriges bästa lag?

1322 personer har röstat

11 kommentarer — skriv kommentar

Kommentarerna nedan är skrivna av användare på Fragbite. Fragbite granskar inte sanningshalten i texten och du uppmanas att själv kritiskt granska och bemöta texten. Förutsätt inte att innehållet i texterna är sanning.
Visa 11 kommentarer

Skriv en kommentar

Laddar..