×
Felmeddelande :( Din CSS har inte laddats som den ska. Testa reloada sidan.

ECS

Derbydags: Fnatic och NiP slåss i ECS ikväll

3
Det är dags för svenskt derby när rivalerna i NiP Gaming och Fnatic drabbas samman i mångmiljonligan Esports Championship Series.
Imorgon är det en röd dag då det blivit dags att fira Kristi himmelsfärds dag. Detta betyder att man kan sitta uppe sent ikväll, vilket är helt perfekt då vi bjuds på ett intensivt svenskt rivalmöte när NiP Gaming tar sig an Fnatic i Esports Championship Series klockan 21:00. Senast svensklagen drabbades samman var i mitten av mars, detta i ESL Pro Leagues onlinefas. Resultatet blev då 1-1 i kartor, men sedan dess har en hel del hänt.

Söker Fnatic-inhopparen wenton revansch för sommarens SM-finalförlust?


Det har väl inte undgått någon att Olof "olofmeister" Kajbjer klivit av från Fnatic på obestämd tid, detta på grund av en armskada. Istället för fjolårets erkänt bästa spelare lirar den före detta Acer- och Preparation-spelaren John "wenton" Eriksson, som fortfarande är i en anpassningsfas för laget. Eriksson kan ha ett hum om man vad som komma skall, då han i fjol spelade under Björn "THREAT" Pers ledarskap i Team Acer.

NiP Gaming har förvisso kvar samma femma som senast lagen möttes, men en bra mycket mer erfaren sådan. Efter en tid med både spelaren Jacob "pyth" Mourujärvi och coachen Björn "THREAT" Pers kliver NiP Gaming in med en hel del självförtroende. Senast femman var på ett evenemang var det på DreamHack Malmö, där de lyckades plocka trofén inför en fullsatt Malmö Arena. På grund av Kajbjers skada var dock inte Fnatic med i den turneringen.

NiP Gaming kliver in i kvällens match med befogat självförtroende.


I själva ligan är kvällens drabbning en av de tidigare matcherna för turneringens debutsäsong. NiP Gaming har endast spelat en match än så länge, detta när de föll mot Virtus.pro med väldigt jämna 0-2 i kartor. Fnatic har å andra sidan spelat tre matcher, men endast lyckats vinna en. Denna vinst var i gårdagens match mot EnVyUs, medan både FaZe Clan och Virtus.pro lyckades besegra dem med 2-1 i kartor. Värt att notera är att Fnatics båda förluster var innan Eriksson klev in i femman istället för Niclas "PlesseN" Plessen.

Sverige Fnatic vs. Sverige NiP Gaming
Fnatic: dennis, flusha, JW, krimz, wenton, (vuggo)
NiP: f0rest, friberg, GeT_RiGhT, pyth, Xizt, (THREAT)

Vilka hejar du på i kvällens derby?

498 personer har röstat

27 kommentarer — skriv kommentar

Kommentarerna nedan är skrivna av användare på Fragbite. Fragbite granskar inte sanningshalten i texten och du uppmanas att själv kritiskt granska och bemöta texten. Förutsätt inte att innehållet i texterna är sanning.
Visa 27 kommentarer

Skriv en kommentar

Laddar..