×
Felmeddelande :( Din CSS har inte laddats som den ska. Testa reloada sidan.

USA

EnVyUs i samtal med riskkapitalbolag — går mot storsatsning i USA

2
Esportorganisationen EnVyUs är på väg att säkra en mångmiljoninvestering. Går allt i lås väntar en flytt till Charlotte, North Carolina, och byggandet av nya faciliteter för organisationen.
Det amerikanska riskkapitalbolaget SierraMaya360 kan vara på väg att investera mångmiljonbelopp i esportorganisationen EnVyUs, detta rapporterar charlotteagenda.com. EnVyUs, i grunden en amerikansk organisation, är kanske mest kända för sitt framgångsrika, franska CS:GO-lag men har även kontrakt med spelare inom en hel del andra spel.


EnVys-ägaren Mike "hastr0" Rufail (bakre raden till vänster) här med organisationens Gears of War-lag. Foto: Twitter.


Samtal pågår för fullt mellan representanter för de båda parterna och beräknas vara klara inom en och en halv månad. Därefter är det sedan tänkt att EnVyUs ska flytta sin verksamhet till Charlotte, den största staden i delstaten North Carolina, där en ny träningsanläggning ska byggas. Vidare är investeringen tänkt att leda till byggandet av någon sorts offentlig underhållningsanläggning dit SierraMaya360 hoppas att invånarna i Charlotte ska komma för att följa EnVyUs jakt på framgångar, precis som de följer stadens baseball-lag, Charlotte Knights.

Att riskkapitalbolaget SierraMaya360 väljer att investera i just esport får ses som extra intressant när investeringstakten bland inte minst de amerikanska investerarna har gått ner under den senaste tiden. Det gäller speciellt för startups inom techbranschen, något som alltså inte verkar avskräcka SierraMaya360 från att ge sig in i esportbranschen.

Huruvida investeringen kommer att få organisationens franska stjärnor att flytta över till Nordamerika framgår inte av artikeln men då CS:GO-laget kommer att delta i Turners ELEAGUE kan det mycket väl tänkas att de kommer att spendera ett stort antal veckor varje år på den amerikanska östkusten.

9 kommentarer — skriv kommentar

Kommentarerna nedan är skrivna av användare på Fragbite. Fragbite granskar inte sanningshalten i texten och du uppmanas att själv kritiskt granska och bemöta texten. Förutsätt inte att innehållet i texterna är sanning.
Visa 9 kommentarer

Skriv en kommentar

Laddar..