×
Felmeddelande :( Din CSS har inte laddats som den ska. Testa reloada sidan.

Danmark

Inga danskar kvar i Köpenhamn — turkisk skräll och svenskt avancemang i kvartsfinalerna

2
När vi avrundar den första dagen av CS:GO-turneringen vid 2016 års upplaga av Copenhagen Games kan vi konstatera att samtliga danska lag är utslagna. Det bland annat efter en imponerande vändning av turkiska Space Soldiers.
Den första dagen av Copenhagen Games 2016 är över och den avslutades med en turkisk praktskräll. Dessförinnan hade turneringens enda kvarvarande svenska lag, Publiclir, säkrat avancemang genom en 2-0-vinst mot Copenhagen Wolves.

Turneringens stora skräll kom i fredagens sista kvartsfinal då hemmalaget SK Gaming, med den svenska lagmedlemmen Andreas "MODDII" Fridh, ställdes mot turkiska Space Soldiers. Matchen inleddes med en förkrossande 16-1-seger för SK Gaming på Dust2, men sedan hände något. När det blev dags för Mirage var Space Soldiers som förbytta och även om SK närmade sig med stormsteg mot slutet av kartan stod det turkiska laget som segrare efter 30 spelade rundor. Bara det, att gå från förlust med 1-16 till vinst med 16-14 får anses som en skräll i sig.

Space Soldiers följde sedan upp detta med att spela starkt som det anfallande laget på Cobblestone, samtidigt som SK började se allt mer desperata ut. Desperationen tog till slut ut sin rätt då Space Soldiers fullbordade sin skräll genom att vinna denna tredje, avgörande karta med 16-7.

Danmark SK Gaming vs. Turkiet Space Soldiers
SK: AcillioN, Friis, Magiskb0Y, MODDII, Pimp
Soldiers: DESPE, ngiN, paz, TuGuX, XANTARES


Den andra sena kvartsfinalen gick mellan svenskflaggande Publiclir och danska Copenhagen Wolves. Daniel "DomiNate" Garcia och övriga i Publiclir stod för en stabil insats matchen igenom och kunde vinna kvartsfinalen med 2-0. Faktiskt den enda av kvartsfinalerna som avgjordes redan efter två spelade kartor.

Danmark Copenhagen Wolves vs. Sverige Publiclir
Wolves: gla1ve, HUNDEN, percy, smF, Snappi
Publiclir: DomiNate, FejtZ, HS, maxie, quix


HellRaisers och E-Frag. Där har ni vinnarna från de två kvartsfinaler som spelades tidigare under fredagskvällen. HellRaisers vann den första kartan av sin kvartsfinal mot svensk-danska Team Preparation rätt komfortabelt. Den andra kartan, Mirage, gick dock Preparations väg men det krävdes förlängning innan de kunde räkna hem segern och tvinga fram en tredje, avgörande karta. Där blev det dock återigen HellRaisers som stod för fiolerna och med det försvann tre hemmaspelare från turneringen i ett nafs.

I matchen mellan danska Dignitas och Bulgariens stolthet i CS:GO-sammanhang, E-Frag, fick vi sedan vinka adjö till ytterligare ett gäng rödvita. E-Frag vann nämligen matchen med 2-1. De två kartvinsterna kom efter betryggande 16-5 på Dust2 samt 16-8 på Cobblestone.

Slovakien HellRaisers vs. Danmark Team Preparation
HR: ANGE1, oskar, queztone, STYKO, Zero
Preparation: cadiaN, glace, kHRYSTAL, LOMME, wenton


Danmark Team Dignitas vs. Bulgarien E-Frag
Dignitas: k0nfig, kjaerbye, MSL, RUBINO, tenzki
E-Frag: bubble, dream3r, nkl, spyleadeR, v1c7oR


Kvällens resultat innebär alltså att Copenhagen Games, danska CS:GO-scenens huvudturnering, helt saknar hemmaspelare när det är dags för semifinaler under lördagen. I stället får vi se Publiclir ta sig an HellRaisers vid lunchtid i morgon. Lite senare är det upp till bevis för skrällaget Space Soldiers; kan de återupprepa dagens bedrift genom att slå E-Frag och säkra en plats i turneringsfinalen?

Slovakien HellRaisers vs. Sverige Publiclir
HR: ANGE1, oskar, queztone, STYKO, Zero
Publiclir: DomiNate, FejtZ, HS, maxie, quix

Turkiet Space Soldiers vs. Bulgarien E-Frag
Soldiers: DESPE, ngiN, paz, TuGuX, XANTARES
E-Frag: bubble, dream3r, nkl, spyleadeR, v1c7oR


Vinnarna av morgondagens semifinaler möts sedan i turneringsfinalen som beräknas starta klockan 20.00 på lördagskvällen. Där ligger, förutom ära och berömmelse, drygt 157 000 kronor och väntar på det vinnande laget, medan silvermedaljörerna får nöja sig med drygt 74 000 kronor.



9 kommentarer — skriv kommentar

Kommentarerna nedan är skrivna av användare på Fragbite. Fragbite granskar inte sanningshalten i texten och du uppmanas att själv kritiskt granska och bemöta texten. Förutsätt inte att innehållet i texterna är sanning.
Visa 9 kommentarer

Skriv en kommentar

Laddar..