×
Felmeddelande :( Din CSS har inte laddats som den ska. Testa reloada sidan.

USA

X Games-medaljören: Ingen gamer i världen förtjänar ett X Games-guld

4
Freestyle-skidåkaren Kristi Leskinen har uttalat sig negativt om MLG:s samarbete med X Games, och har gjort en hel del entusiaster upprörda på vägen.
För ett år sedan såg vi Counter-Strike: Global Offensive debutera hos Major League Gaming, MLG, som en officiell gren under Winter X Games i Aspen, Colorado i USA. Då var det EnVyUs som tog hem guldet över NiP Gaming, medan Dignitas, numer Astralis, knep bronset. Nyligen avgjordes årets upplaga av turneringen, där MLG arrangerade ett stopp i Halo World Championship Tour, som liksom i fjol delade ut X Games-medaljer till vinnarna. Något som inte uppskattas av alla.

Kristi Leskinen, som har mer än tio års erfarenhet av tävlingsinriktad freestyle-skidåkning och som även har två stycken X Games-medaljer, har nämligen skrivit ett uppmärksammat Twitter-inlägg. Det är inget positivt sådant ut en esportutövares synvinkel, då hon påpekar att gamers inte förtjänar samma sorts medaljer som deltagarna av de mer traditionella X Games-grenarna.

"Som idrottsmän händer det att vi riskerar allt för att vinna X Games. Ingen gamer i världen förtjänar en X Games-guldmedalj", skriver Leskinen på Twitter och taggar "#couchgames" och "#athletesonly".

Ovanstående uttalande har uppenbarligen väckt stor uppmärksamhet i esporten, var anhängare valt att både försvara gaming och attackera den tvåfaldiga X Games-medaljören. Scenens reaktion fångade Leskinens uppmärksamhet, och hon fortsatte skriva Twitter-inlägg som försvarade sitt tidigare uttalande. Vad hon påstår sig mena är att X Games blir lite inkräktat av någonting som bör ha någonting eget.

"Skådespelare vinner Oscars, musiker vinner Grammys, extremsportare vinner X Games. Respekt till alla gamers, min poäng var bara att de inte är samma sak", fortsatte Leskinen.

Bland esport-anhängare som svarade på det första uttalandet finner vi som väntat en hel del Halo- och Call of Duty-proffs, men en och annan Counter-Strike-profil går att hitta. Bland andra gav fjolårets CS:GO-guldmedaljör Fabien "kioShiMa" Fiey ett svar, dock en aningen passiv selfie med sin guldmedalj hängandes runt halsen. För att läsa kommentarerna kring inlägget beger ni er till Twitter.

Foto: Hollywood.com

Ska gamers få vinna X Games-guldmedaljer?

1901 personer har röstat

42 kommentarer — skriv kommentar

Kommentarerna nedan är skrivna av användare på Fragbite. Fragbite granskar inte sanningshalten i texten och du uppmanas att själv kritiskt granska och bemöta texten. Förutsätt inte att innehållet i texterna är sanning.
Visa 42 kommentarer

Skriv en kommentar

Laddar..