×
Felmeddelande :( Din CSS har inte laddats som den ska. Testa reloada sidan.

Rumanien

HellRaisers vinner PGL-minorn

2
Östeuropeiska HellRaisers har säkrat en plats till finalkvalet för MLG Columbus och över 250 000 kronor efter att ha besegrat E-Frag i minorfinal.
HellRaisers står som mästare av PGL:s regionala minorturnering i Rumänien, Bukarest efter att ha besegrat bulgariska E-Frag med två kartor mot en i final. Det östeuropeiska laget stack ut som ett av de mer erfarna namnen på deltagarlistan och bör därmed inte ha chockat någon med sin vinst, men det blev definitivt inte en enkel färd igenom grupp- och slutspelet.

Inledningsvist stötte de framtida turneringsvinnarna på svenskt motstånd i form av Lemondogs, som tvingade mötet till trettio rundor innan HellRaisers kunde avgöra. Även den kommande gruppfinalen mot André "BARBARR" Möllers PixelFire blev en jämn drabbning, då bäst-av-tre-mötet togs till en tredje karta, som även den krävde samtliga ordinarie matchrundor för att avgöras.

När slutspelet var kommet ställdes HellRaisers mot ett annat erfaret lag, nämligen tyskbaserade PENTA Sports. Där blev det ytterligare en jämn vinst för östeuropéerna, 2-1 i kartor där den första krävde övertid för att avgöras. Detta tog det östeuropeiska laget till final mot E-Frag, som besegrat PixelFire i sin semifinal. Även den drabbningen slutade 2-1 till HellRaisers favör, och vinsten spikades.

Europa HellRaisers vs. Bulgarien E-Frag

HR: oskar, ANGE1, kUcheR, STYKO, Zero
E-Frag: bubble, spyleadeR, v1c7oR, nkl, pNshr


Vinsten innebär att HellRaisers säkrar en plats till finalkvalet för den kommande majorturneringen MLG Columbus, som för första gången i Valve-sponsrade evenemangs historia spelas på nordamerikansk mark. Utöver möjligheten att tävla mot de bästa i världen åker de även hem med 30 000 dollar, vilket motsvarar över 250 000 kronor.

Prisfördelning

1. Europa HellRaisers — 30 000 dollar (cirka 255 400 kronor)
2. Bulgarien E-Frag — 15 000 dollar (cirka 127 700 kronor)
3-4. Tyskland PENTA Sports — 2 500 dollar (cirka 21 300 kronor)
3-4. Europa PixelFire — 2 500 dollar (cirka 21 300 kronor)
5-8. Sverige DenDD
5-8. Sverige Cringe Gods
5-8. Sverige Lemondogs
5-8. Frankrike LDLC White

1 kommentarer — skriv kommentar

Kommentarerna nedan är skrivna av användare på Fragbite. Fragbite granskar inte sanningshalten i texten och du uppmanas att själv kritiskt granska och bemöta texten. Förutsätt inte att innehållet i texterna är sanning.
Visa 1 kommentarer

Skriv en kommentar

Laddar..