×
Felmeddelande :( Din CSS har inte laddats som den ska. Testa reloada sidan.

Rumanien

Tittarguide inför helgens PGL EU-minor

2
Från och med fredag samlas några av Europas starkaste framtidslöften i kampen om 425 000 kronor och en plats till det kommande MLG Columbus-finalkvalet. Här är allt ni behöver veta för att följa turneringen!
I helgen är det dags för den europeiska minorturneringen PGL Regional Minor Championship: EU att dra igång. På plats är några av Europas främsta uppstickare och ett gäng erfarna lag som snuddar den absoluta världseliten. Några av de största namnen på deltagarlistan är tyska PENTA Sports och östeuropeiska HellRaisers, men det är inte nödvändigtvis de som fångar mest intresse för oss svenskar.


Isak "cype" Rydman är en av många svenskar på plats.


Stor mängd svenskar på plats

Totalt är fjorton svenska spelare på plats i Rumäniens huvudstad för att slåss om en prispott på 50 000 dollar och en plats till finalkvalet för den kommande majorturneringen MLG Columbus. Både DenDD och Lemondogs har fem var, där bland andra den före detta LGB eSports-spelaren Isak "cype" Rydman spelar för de förstnämnda. Ytterligare tre svenskar spelar i kvaluppstickaren Cringe Gods, medan André "BARBARR" Möller är en del av det multinationella PixelFire.

Grupp A

Sverige Cringe Gods
draken, mOkEn, REZ, rezex, zehN
Bulgarien E-Frag
bubble, spyleadeR, v1c7oR, nkl, pNshr
Frankrike LDLC White
to1nou, matHEND, DEVIL, Fuks, bodyy
Tyskland PENTA
tabseN, kRYSTAL, tahsiN, mikeS, Davidp

Grupp B

Sverige Lemondogs (f.d. AliGon)
khobra, xelos, KAB0M, t3h f4rm3r, maektig
Sverige DenDD (f.d. Blöjexpressen)
BENDJI, zende, berg, Dumas, cype
Europa PixelFire (f.d. CSGO.one)
flash, maeVe, DeadFox, tabu, BARBARR
Europa HellRaisers
oskar, ANGE1, kUcheR, STYKO, Zero
Turneringen påbörjas imorgon fredag, en dag som är helt dedikerad till Grupp A. När det kommer till format är det double elimination-systemet, alltså GSL-formatet, som kommer att användas. Den första omgången och förlorarmatchen spelas i bäst av en karta, medan omgångarna där slutspelsplatser står på spel spelas i bäst av tre kartor. Grupp B kommer att spela med samma schema och upplägg under lördagen, medan single elimination-slutspelet, som även det spelas i bäst av tre kartor, avgörs på söndag.


Fredag den 29 januari: Grupp A

Bulgarien E-Frag vs. Sverige Cringe Gods


Tyskland PENTA vs. Frankrike LDLC White


Förlorarmatch

Vinnarmatch

Consolidation-match


Lördag den 30 januari: Grupp B

Sverige Lemondogs vs. Europa HellRaisers


Sverige DenDD vs. Europa PixelFire


Förlorarmatch

Vinnarmatch

Consolidation-match


Söndag den 31 januari

Semifinal #1

Semifinal #2

Final



Som skrivet ovan är det totalt 50 000 dollar, vilket motsvarar över 425 000 kronor, som står på spel. Vinnaren kommer att kamma hem strax över 255 000 kronor och en värdefull plats till kvalet för MLG Columbus. Hela prisfördelningen ser ut som följer.

Prisfördelning

1. 30 000 dollar (cirka 255 400 kronor)
2. 15 000 dollar (cirka 127 700 kronor)
3-4. 2 500 dollar (cirka 21 300 kronor)
Självklart kommer allting att sändas live av PGL, och totalt finns det fem profiler vars röster man kommer kunna njuta av i rutan. Richard Lewis kommer att agera värd och bolla diskussioner med experterna Joona "natu" Leppänen och Janko "YNk" Paunovic. Kanadensiske Matthew "Sadokist" Trivett och hans brittiske kompanjon Henry "HenryG" Greer tycks vara ensamma kommentatorer under hela turneringen.

Stream-team

Storbritannien Richard Lewis (Värd)
Finland Joona "natu" Leppänen (Expert)
Serbien Janko "YNk" Paunovic (Expert)
Kanada Matthew "Sadokist" Trivett (Kommentator)
Storbritannien Henry "HenryG" Greer (Kommentator)

7 kommentarer — skriv kommentar

Kommentarerna nedan är skrivna av användare på Fragbite. Fragbite granskar inte sanningshalten i texten och du uppmanas att själv kritiskt granska och bemöta texten. Förutsätt inte att innehållet i texterna är sanning.
Visa 7 kommentarer

Skriv en kommentar

Laddar..