×
Felmeddelande :( Din CSS har inte laddats som den ska. Testa reloada sidan.

Sverige

tease efter vinsten: "Ett tecken på att vi har börjat röra oss uppåt"

1
Torpedo-spelaren William "tease" Sid berättar för Fragbite om ESL Nordic Nationals-vinsten, den kommande Pantamera Challenge-turneringen, den svenska semi-eliten och mycket mer.
Under söndagskvällen avgjordes ESL Nordic Nationals, där svenska Torpedo.gg stod som mästare efter att ha besegrat danska No Problem med två kartor mot en. Vinsten är den mest meriterade hittills för det svenska laget, som dessutom nyligen hade genomfört ett spelarbyte.


Torpedo (atter, darti, downie, decent, tease) efter helgens vinst.
Foto: Elias Gammelgård/ESL.


Via vinsten har Torpedo dessutom säkrat en plats till den kommande upplagan av Pantamera Challenge, som förväntas locka några av de absoluta topplagen i och med att de svenska titelhållarna Fnatic redan är klara. Denna kommande turnering, helgens vinst, lagets nya spelarbyte och mycket med tas upp i denna intervju med Torpedo-spelaren William "tease" Sid, som Fragbite fick nöjet att prata med efter gårdagens finalvinst.

Grattis tease från Torpedo, ni vann precis den första upplagan av ESL Nordic Nationals. Hur känns det?

Tack så mycket! Det känns jävligt bra och är ett tecken på att vi har börjat röra oss uppåt i proffs-scenen.


Ni gjorde ett spelarbyte för inte så länge sedan där ni bytte ut Awien mot downie. Tycker du att det var avgörande i vinsten?

Absolut. När vi först tog in downie tog det bara ett par dagar för oss att klicka. Han hittade sin roll i laget nästan omedelbart och det känns bra gåendes in i framtiden att spela med honom. Det är bara att fortsätta jobba.


I finalen mötte ni danska No Problem. Hur kändes det att spela mot dem efter att de besegrade er i gruppspelet?

I vår gruppspelsmatch mot dem var vi tvungna att byta datorer, vilket ledde till att två av våra spelare fick problem med sina möss. Det kan ha påverkat dem då jag känner att de definitivt underlevererade, men efter det tänkte vi inte mer på förlusten och gick in självsäkra i finalen.


Denna vinst kvalar in er till Pantamera 2.0, där ni kommer få chansen att spela mot några av världens bästa lag. Hur känns det?

Det är väldigt spännande och vi ser fram emot att få chansen att spela mot dem. Förhoppningsvis hinner vi få tid att öva med några av topplagen innan turneringen går av stapeln, men vi är extremt taggade i vilket fall.


Vad tycker du om den svenska semi-eliten just nu? Ser ni er som ett lag som kan utmana de större lagen?

Jag tror vi har stor chans att kunna utmana de större lagen. Det finns många bra spelare i den svenska semi-eliten men det är ofta svårt att kunna hitta fem spelare som verkligen trivs tillsammans, men jag känner nu att vi har den synergin.


När du blickar framåt efter er bragd här på ESL Nordic Challenge, känner du dig självsäker inför 2016?

Ja, absolut. Vi har inte tränat alltför länge med downie så jag tror att vi bara kan bli bättre ju mer vi spelar.
Foto: Elias Gammelgård/ESL

35 kommentarer — skriv kommentar

Kommentarerna nedan är skrivna av användare på Fragbite. Fragbite granskar inte sanningshalten i texten och du uppmanas att själv kritiskt granska och bemöta texten. Förutsätt inte att innehållet i texterna är sanning.
Visa 35 kommentarer

Skriv en kommentar

Laddar..