×
Felmeddelande :( Din CSS har inte laddats som den ska. Testa reloada sidan.

DreamHack

KLART: Fnatic till final efter starkt spel på Cache

4
Den svenska fanan fortsätter vaja här på DreamHack Winter sedan Fnatic besegrat Virtus.pro i den första av dagens semifinaler. Svenskarna är med det klara för kvällens mästerskapsfinal av FACEIT League Stage 3-finalerna.
I den första semifinalen på FACEIT League Stage 3-finalerna ställdes svensklaget Fnatic mot polackerna i Virtus.pro. Semifinalen inleddes på Mirage och Fnatic öppnade starkt med att vinna pistolrundan som det attackerande laget.

Neo med viktiga insatser

På den efterföljande ekonomiska rundan kunde Virtus.pro inte vinna rundan men spelaren Filip "Neo" Kubski lyckades döda tre spelare och spara en AK47. Det sparade vapnet och Fnatics skadade ekonomi hjälpte Virtus.pro att ta hem nästa runda, där Neo återigen tog tre frags. Fnatic tvingades till ekonomiska rundor och polackerna började att dra ifrån och inte blev det bättre av att Neo lyckades ta hem ett 1on2-läge då han desarmerade bomben trots att två Fnatic-spelare var kvar i livet. Trots den snöpliga rundförlusten arbetade sig Fnatic in i matchen och kunde gå till halvtidsvila med ledningen 8-7.


Filip "Neo" Kubski spelade mycket bra på Mirage.

I andra halvlek vann Fnatic återigen pistolrundan men Virtus.pro kontrade med att vinna halvlekens andra runda. Polackerna fortsatte att plocka rundor och tog ledningen med 11-9. Fnatic flikade in med att vinna en runda men polackerna slutade inte att ta hem rundvinster och vid ställningen 14-10 tog Fnatic en timeout. Det hjälpte dock föga och Virtus.pro säkrade kartvinsten.

Fnatic-dominans på Inferno

På Fnatics kartval, Inferno, tog svensklaget hem matchens tredje pistolrunda. Fnatic fortsatte sedan starkt och tog ledningen med 7-1, då valde Virtus.pro att ta en timeout. Svensklaget fortsatte dock att gå som tåget och vann halvleken med hela 13-2. I andra halvlek vann Virtus.pro sin första pistolrunda i hela matchen och de började långsamt minska Fnatics ledning. Svensklagets fans hann nog börja bli oroliga men Fnatic kunde stänga kartan med 16-10 och kvitteringen till 1-1 i kartor var ett faktum.

Fnatics försvarsspel grundlade segern

En tredje karta behövdes för att avgöra denna semifinal och lotten föll på Cache. Där fick svenskarna börja som försvarare, något de gjorde med bravur. Vid halvtid satt Fnatic på en stabil 11-4-ledning. Efter sidbytet började Virtus.pro plocka en del rundor, trots vunnen pistolrunda för svenskarna, men de kom aldrig särskilt nära innan slutresultatet fastställdes till 16-9. Vinst för Fnatic alltså.

Sverige Fnatic vs. Polen Virtus.pro

Fnatic: flusha, JW, olofm, krimz, dennis
Virtus: TaZ, Neo, pasha, Snax, byali



I dagens andra semifinal ställs danska Team SoloMid mot turneringens stora utropstecken, brasilianska Luminosity. Ska de nyligen ändrade Luminosity-uppställningen kunna återupprepa gårdagens bravader och därmed ta sig hela vägen till mästerskapsfinalen?

Danmark Team SoloMid vs. Brasilien Luminosity

TSM: cajunb, device, dupreeh, karrigan, Xyp9x
LG: FalleN, cold, fer, fnx, TACO


Slutplaceringar och prisfördelning

1. — 100 000 dollar (cirka 870 000 kronor)
2. — 50 000 dollar (cirka 437 000 kronor)
3-4. — 25 000 dollar (cirka 218 000 kronor)
3-4. Polen Virtus.pro — 25 000 dollar (cirka 218 000 kronor)
5-6. Sverige NiP Gaming — 15 000 dollar (cirka 131 000 kronor)
5-6. USA Team Liquid — 15 000 dollar (cirka 131 000 kronor)
7-8. Frankrike EnVyUs — 10 000 dollar (cirka 87 000 kronor)
7-8. Australien Legacy — 10 000 dollar (cirka 87 000 kronor)

7 kommentarer — skriv kommentar

Kommentarerna nedan är skrivna av användare på Fragbite. Fragbite granskar inte sanningshalten i texten och du uppmanas att själv kritiskt granska och bemöta texten. Förutsätt inte att innehållet i texterna är sanning.
Visa 7 kommentarer

Skriv en kommentar

Laddar..