×
Felmeddelande :( Din CSS har inte laddats som den ska. Testa reloada sidan.

DreamHack

KLART: NiP åker ur efter ny skalp av Luminosity

9
Nu återstår endast ett svensklag i FACEIT League Stage 3-finalerna vid DreamHack Winter, detta sedan NiP Gaming blivit utslagna av turneringens utropstecken Luminosity.
Svensk-finska NiP Gaming fick en riktigt kalldusch till start i lagets consolidation-match mot Luminosity i de pågående FACEIT League Stage 3-finalerna. Det brasilianska laget har redan stått för en skräll då de slog ut EnVyUs tidigare under fredagen. Nu är de endast en karta ifrån att upprepa bedriften och därmed sätta stopp för NiP Gamings framfart här på DreamHack Winter.

NiP började som anfallare på matchens första karta, Mirage, ett kartval som signerades Luminosity. Så här i efterhand är det lätt att förstå varför. Luminosity var som en ogenomtränglig mur, något som resulterade i att NiP endast lyckades med att vinna tre rundor under den första halvan. NiP kämpade sedan i motvind och orkade helt enkelt inte ta en det rejäla försprång som Luminosity skaffat sig.


Adam "friberg" Friberg fick anledning att le när det var dags för Cache.


Cache till övertid, trots 8-0-ledning

När det blev dags för NiP Gamings kartval, Cache, var det återigen Luminosity som stod för en riktigt stark öppning. Brasilianarna drog i från till hela 8-0 innan NiP kunde börja plocka rundor och utjämna resultatet. Trots detta var det fördel Luminosity med ställningen 9-6 i halvtid.

Efter sidbytet blev det mycket fram och tillbaka, vilket även ställde till det ekonomiskt för ett hårt pressat NiP. Trots detta lyckades ninjorna resa sig på alla fyra och tvinga fram en "max rounds 5"-förlängning. Väl där öppnade NiP starkt med tre raka rundor som anfallare innan Luminosity tog de kvarvarande två före sidbytet. Brassarna fortsatte sedan att vinna två rundor i rad även efter sidbytet, men NiP var alerta och kunde till slut räkna hem kartan med siffrorna 21-19.

Urstarkt försvarsspel av Luminosity

Skådeplats för den tredje och direkt avgörande kartan i denna rysare var Cobblestone. NiP Gaming började som försvarare och det med måttlig framgång. I halvtid låg Luminosity ännu en gång i ledning, detta med 9-6. Brassarna fortsatte sedan på vinnarspåret efter sidbytet genom att vinna sju raka rundor och med det var NiP utslagna ur turneringen.

Brasilien Luminosity vs. Sverige NiP Gaming

LG: FalleN, fer, cold, fnx, TACO
NiP: allu, f0rest, friberg, GeT_RiGhT, Xizt


Detta var det sista som fredagen hade att bjuda på i CS:GO-väg på DreamHack Winter 2015, och nu väntar en god natts sömn för semifinalisterna, som under morgondagen kommer att kämpa mot varandra i slutspelets första omgång. Först ut under lördagen är svenska Fnatic, som vann sin grupp med endast fyra rundförluster, och polska Virtus.pro som knep andraplatsen i sin grupp bakom danska Team SoloMid. Därefter kommer danskarna att möta den brasilianska succésagan Luminosity klockan 17:00. Vinnarna i dessa matcher kommer att spela finalen klockan 21:00 på kvällen.

Lördagen den 28 november

Sverige Fnatic vs. Polen Virtus.pro

Fnatic: flusha, JW, olofm, krimz, dennis
Virtus: TaZ, Neo, pasha, Snax, byali

Danmark Team SoloMid vs. Brasilien Luminosity

TSM: cajunb, device, dupreeh, karrigan, Xyp9x
LG: FalleN, cold, fer, fnx, TACO

FINAL

Förstapris: 100 000 dollar (cirka 869 200 kronor)
Andrapris: 50 000 dollar (cirka 434 600 kronor)


80 kommentarer — skriv kommentar

Kommentarerna nedan är skrivna av användare på Fragbite. Fragbite granskar inte sanningshalten i texten och du uppmanas att själv kritiskt granska och bemöta texten. Förutsätt inte att innehållet i texterna är sanning.
Visa 80 kommentarer

Skriv en kommentar

Laddar..