×
Felmeddelande :( Din CSS har inte laddats som den ska. Testa reloada sidan.

DreamHack

Virtus.pro till slutspel — NiP:s öde avgörs härnäst

3
Polska Virtus.pro tar, som förväntat, grupp A:s andra slutspelsplats efter en förhållandevis rak vinst över Team Liquid. Nu är det dags för NiP Gaming att vinna eller försvinna mot Luminosity.
Grupp A har avgjorts i Faceit League Season 1 Stage 3-finalerna på DreamHack Winter 2015, och det är polska Virtus.pro som kniper gruppens andra slutspelsplats. Detta gjordes via en 2-0-vinst över Team Liquid i gruppens consolidation-match, vilket innebär att Virtus.pro gör gruppvinnarna Team SoloMid och Fnatic sällskap i morgondagens slutspel.

Den första kartan i mötet var Overpass, som valdes av Team Liquid trots att man blivit totalt krossade på den under gårdagens möte med Team SoloMid. Återigen fick jänkarna börja som det anfallande laget, och gjorde inte alltför mycket mer skada i detta möte. Under den första halvan fick Virtus.pro övertygande tolv rundor mot ynka tre, och i halvtid såg det mörkt ut för Team Liquid.

Spencer "Hiko" Martin och hans lagkamrater fick dock lite vind i seglet när de vann den följande pistolrundan, och just Hiko klev även fram under halvans första vapenrunda genom att imponerande vinna en en-mot-två-situation. Det blev dock inte många fler glädjebesked för Team Liquid under resten av kartan, då Virtus.pro kvickt fick igång sitt anfall och avgjorde kartan med 16-6.

Polackernas kartval Mirage följde, och den polska femman fortsatte imponera när de öppnade som försvarare. Pistolrundan vanns, och efter vinsten av den första vapenrundan gick de upp i en 6-0-ledning. I detta skede ändrades matchbilden helt och hållet, då Liquid slog sig in i matchen och hämtade upp underläget till en 7-8-ställning.

Liquids positiva form fortsatte även in i försvarssidan då de vann pistolrundan och därmed kvitterade i mötet. De möttes dock direkt av en väl utförd nödköpsrunda från Virtus.pro, som i och med denna rundvinst fick ett helt nytt grepp om matchen. Faktum är att polackerna knep samtliga av de följande rundorna för att vinna matchen med hela 16-8.

USA Team Liquid vs. Polen Virtus.pro

Liquid: adreN, Hiko, nitr0, EliGE, FugLy
VP: TaZ, Neo, pasha, Snax, byali


Resultatet innebär att Virtus.pro kommer att möta Fnatic i morgondagens första semifinal, medan Team Liquid alltså får lämna turneringen på en delad femteplats. Härnäst kommer gruppspelets absolut sista match att avgöras, där svenskbaserade NiP Gaming och brasilianska Luminosity kommer att slåss om turneringens fjärde slutspelsplats. Vinnaren kommer att ställas mot de danska grupp A-vinnarna Team SoloMid i semifinal, medan förloraren alltså kommer få lämna turneringen.

Brasilien Luminosity vs. Sverige NiP Gaming

LG: FalleN, fer, cold, fnx, TACO
NiP: allu, f0rest, friberg, GeT_RiGhT, Xizt


Mer information om FACEIT-finalerna här på DreamHack Winter hittar ni i vår tittarguide.

0 kommentarer — skriv kommentar

Kommentarerna nedan är skrivna av användare på Fragbite. Fragbite granskar inte sanningshalten i texten och du uppmanas att själv kritiskt granska och bemöta texten. Förutsätt inte att innehållet i texterna är sanning.
Visa 0 kommentarer

Skriv en kommentar

Laddar..