×
Felmeddelande :( Din CSS har inte laddats som den ska. Testa reloada sidan.

ESL

Svenska MTG förvärvar ESEA genom ESL

1
Det har tidigare spekulerats i den svenska mediekoncernens MTG:s planer för en fortsatt expansion inom esporten och nu står det klart att de förvärvar amerikanska ESEA. Detta görs genom sitt majoritetsägande i esportjätten ESL.
Svenskägda ESL har meddelat att de förvärvar det amerikanska esportföretaget ESEA, detta framgår av ett pressmeddelande. Fragbite har tidigare rapportera om hur den svenska mediekoncernen MTG visat ett tydligt intresse för Nordamerikas största esportplattform, inte minst när det kommer till den expansiva CS:GO-scenen, och nu har alltså affären gått i lås.


ESL och ESEA har samarbetat tidigare, bland annat när Virtus.pro (bilden) vann ESL ESEA Pro League Invitational Dubai.


Förvärvet innebär att MTG, som äger drygt 70 procent av aktierna i ESL, ytterligare stärker sin position på den internationella esportmarknaden. För bara drygt en vecka sedan blev det offentliggjort att MTG förvärvar den svenska esportjätten DreamHack för motsvarande 244 miljoner kronor. Detta tillsammans med sommarens förvärv av tysklandbaserade Turtle Entertainment (företaget bakom ESL) för 720 miljoner kronor innebär att MTG nu investerat över en miljard kronor i esportbranschen.


"Det är ingen hemlighet att esporten blommar, och detta var ett nödvändigt steg för att ESEA fortsatt ska vara relevant samtidigt som större företag gör entré inom gaming-scenen. Genom att välja ESL, både som en långsiktig partner samt ett av de grundande företagen inom esport, känner jag mig säker på att ESEA kommer att befinna sig i goda händer i en lång tid framöver", säger Eric Thunberg, medgrundare och VD för ESEA, i det aktuella pressmeddelandet.


Av pressmedelandet framgår det att uppköpet inte innebär några direkta förändringar för användarna. Däremot kommer ESL och ESEA fördjupa sitt samarbeta när det gäller programvara för att motverkande fuskande likväl som turneringssystem.

5 kommentarer — skriv kommentar

Kommentarerna nedan är skrivna av användare på Fragbite. Fragbite granskar inte sanningshalten i texten och du uppmanas att själv kritiskt granska och bemöta texten. Förutsätt inte att innehållet i texterna är sanning.
Visa 5 kommentarer

Skriv en kommentar

Laddar..