×
Felmeddelande :( Din CSS har inte laddats som den ska. Testa reloada sidan.

MLG

Ryktet bekräftat: MLG kör nästa major i NHL-arena

8
Major League Gaming har offentliggjort att de, precis som ryktet sade, kommer att arrangera CS:GO:s åttonde major, detta i den nordamerikanska NHL-arenan Nationwide Arena i Columbus.
Tidigare under dagen rapporterade vi om ett rykte som löd att nästa Valve-stämplade major-turnering kommer att arrangeras i Nordamerika, detta av gamingjätten Major League Gaming, MLG. Nu har sagda arrangör offentliggjort informationen, och således bekräftat att ryktet stämt.

Turneringen, vars namn inte tycks vara mer kreativt än "MLG CS:GO Major Championship: Columbus", kommer att köras mellan den 29 mars och 3 april 2016. Platsen är, som turneringsnamnet indikerar, Columbus i delstaten Ohio. Staden är ett föga oväntat val av arrangören då man har sin esport-arena just där, som dessutom kommer vara taket över turneringens gruppspel.

Ännu en NHL-arena fylls med esport

Som nämnt kommer gruppspelet på MLG Columbus att arrangeras i MLG Arena, men planerna för slutspelet är aningen mer ambitiöst. Där hoppas man fylla stadens Nationwide Arena, som till vardags bland annat agerar spelplan för stadens NHL-lag Columbus Blue Jackets och har platser för 20 000 åskådare. Det är inte första gången CS:GO hittar in i en NHL-arena då helgens Intel Extreme Masters San Jose arrangeras i NHL-laget San Jose Sharks SAP Center.

Återigen 250 000 dollar i prispotten

Precis som ryktet påstod kommer turneringen, liksom alla de sju föregående major-turneringarna, att ha 250 000 dollar, motsvarande 2,2 miljoner kronor, i sin prispott. Med detta räknar man givetvis inte pengarna som samlas in via försäljningen av klistermärken, som tidigare bekräftats ha handlat om miljontals kronor. Även formatet om att de åtta bästa lagen från den tidigare majorn, som i detta fallet är DreamHack Cluj-Napoca, är detsamma. Detta innebär att följande åtta lag är klara för Columbus.
Frankrike EnVyUs
Ukraina Natus Vincere
Europa G2 Esports
Sverige NiP Gaming
Sverige fnatic
Brasilien Luminosity
Polen Virtus.pro
Danmark Team SoloMid
Något som dock är nytt för upplagan är att man kommer att spela en sorts All-Star-match på plats under finaldagen. Någon detaljerad information kring detta har dock inte offentliggjorts, och detaljer om turneringsformatet väntas också presenteras i sinom tid. Vill man läsa offentliggörandet beger man sig till MajorLeagueGaming.com. Biljettförsäljning för evenemanget påbörjas den 3 december.

Bildkälla: Wikipedia

Skulle du kunna tänka dig att åka till Columbus för att se en major på plats?

483 personer har röstat

14 kommentarer — skriv kommentar

Kommentarerna nedan är skrivna av användare på Fragbite. Fragbite granskar inte sanningshalten i texten och du uppmanas att själv kritiskt granska och bemöta texten. Förutsätt inte att innehållet i texterna är sanning.
Visa 14 kommentarer

Skriv en kommentar

Laddar..