×
Felmeddelande :( Din CSS har inte laddats som den ska. Testa reloada sidan.

USA

Nästa major ryktas till Nordamerika — Katowice kan bli utan

2
Enligt rapporter till Breitbart via Richard Lewis kommer nästa major-turnering att arrangeras av MLG i Nordamerika.
Sedan Valve introducerade major-formatet har samtliga av dessa sju 250 000-dollarturneringar arrangerats av antingen ESL eller av DreamHack, detta på europeisk mark; två i Sverige, två i Tyskland, två i Polen och en i Rumänien. Enligt rapporter till Bretbart.com bryts nu dessa två trender, då Major League Gaming, MLG, påstås få stå för arrangemanget av en major-turnering i Nordamerika.

Rapporterna påpekar att turneringen, precis som de sju tidigare Valve-stämplade turneringarna, kommer att ha 250 000 dollar, motsvarande strax under 2,2 miljoner kronor, i sin prispott. Även om exakt plats är okänd rapporterar man att det kommer att vara i en ansenlig arena någonstans i Nordamerika, detta i slutskedet av mars.


MLG hade sin CS:GO-debut i början av 2015, detta under X-Games i Aspen.


Värt att notera att detta blir väldigt tätt inpå ESL:s evenemang i Katowice, som haft major-status två år i rad, vilket kan innebära att den polska turneringen inte kommer få ta del av de förmåner som kommer i samarbetet med Valve. Dock är det redan spikat att minst 250 000 dollar kommer att befinna sig i turneringens prispott, oavsett major-stämpel eller ej.

Major League Gaming gjorde en kraftfull CS:GO-debut i början av året, när de arrangerade en turnering under X-Games i Aspen, Colorado — en turnering som hyllades av många. Om de kommer att stå som värd för 2016 års första major eller inte återstår att se.

Vill du se en major i Nordamerika?

467 personer har röstat

11 kommentarer — skriv kommentar

Kommentarerna nedan är skrivna av användare på Fragbite. Fragbite granskar inte sanningshalten i texten och du uppmanas att själv kritiskt granska och bemöta texten. Förutsätt inte att innehållet i texterna är sanning.
Visa 11 kommentarer

Skriv en kommentar

Laddar..