×
Felmeddelande :( Din CSS har inte laddats som den ska. Testa reloada sidan.

Serbien

Frankrike historiska världsmästare i CS:GO

1
Det första världsmästerskapet i Counter-Strike: Global Offensive har fått sina mästare. Förhandsfavoriterna Frankrike lade vantarna på guldet efter en övertygande insats i finalen mot Polen.
Frankrike är världsmästare i Counter-Strike: Global Offensive 2016. Polen kämpade in i det sista för att tvinga finalen till en femte och direkt avgörande karta men de franska favoriterna var helt enkelt för starka.

Finalen tog sin början på Train och det med Polen som de mindre favoriserade anfallarna. Trots de dåliga förutsättningarna spelade polackerna riktigt övertygande och lyckades vinna hela tio rundor innan sidbytet. Även om Frankrike kämpade på för att komma tillbaka när det var deras tur att anfalla så blev det egentligen aldrig någon riktigt match och Polen vann med 16-9.



Polens Piotr "peet" Ćwikliński jublade efter att de säkrat den första kartan.


Frankrike tar kommandot
Den andra kartan i denna historiska VM-final var Dust2 och nu var det Frankrike som fick börja som anfallare. De bjöd på en gedigen insats och övertygande sedan ännu mer som försvarare, efter sidbytet. Frankrike vann kartan med 16-8, och nu hade fransmännen verkligen momentum.

På Cobblestone tog Frankrike fram de stora bössorna, slaktknivarna och liksäckar i massor då de fullkomligt körde över Polen som anfallare. Vid halvtid låg Frankrike i en betryggande 12-3-ledning, något som Polen inte hade någon som helst chans att hämta igen. Faktum är att de endast lyckades vinna en runda efter sidbytet och resultatet skrevs till 16-4 till Trikoloren.

Femte avgörande eller fransk seger
Det var ett pressat Polen som började med att försvara sig på Mirage, finalens fjärde karta. För polackerna krävdes en vinst på kartan för att ta finalen till en femte och direkt avgörande karta, annars skulle fransmännen säkra titeln. Det kom även att bli en jämn match. Polen gjorde en helt okej insats som försvarare och hade ledningen med 9-6 vid halvtid. Frankrike lyckades sedan vinna pistolrundan och de två efterföljande rundorna för att jämna ut matchen till 9-9. De båda nationerna följdes sedan åt fram till 14-14, bland annat tack vare en ecovinst för Frankrike. Frankrike gjorde sedan processen kort och vann två raka rundor för att säkra mästerskapstiteln. Laget fick sedan ta emot pokalen till tonerna av La Marseillaise, den franska nationalsången.

Final - CS:GO-VM

Polen Polen vs. Frankrike Frankrike

PL: innocent, MICHU, peet, SZPERO, Furlan
FR: NBK, shox, apEX, SmithZz, Happy


Det spelades aldrig någon bronsmatch då Sverige och Ryssland enades om att dela på prispotten för de två platserna och därmed nöja sig med en delad tredje- och fjärdeplats. Även de lag som delade platserna fem till åtta fick ta den av den totala prispotten och samtliga placeringar finner ni här nedan.

Slutplaceringar

1. Frankrike Frankrike – 410 000 kronor
2. Polen Polen – 205 000 kronor
3-4. Sverige Sverige – 61 500 kronor
3-4. Ryssland Ryssland – 61 500 kronor
5-8. Tyskland Tyskland – 20 500 kronor
5-8. Norge Norge – 20 500 kronor
5-8. Kanada Kanada – 20 500 kronor
5-8. Kirgizistan Kirgizistan – 20 500 kronor
9-12. Indonesien Indonesien
9-12. Tunisien Tunisien
9-12. Nederländerna Nederländerna
9-12. Belgien Belgien
13-15. Serbien Serbien
13-15. USA USA
13-15. Singapore Singapore
Med detta lägger vi nu detta första, historiska, världsmästerskap för Counter-Strike: Global Offensive till handlingarna och hoppas på att turneringen återkommer, större och bättre, under 2016.

22 kommentarer — skriv kommentar

Kommentarerna nedan är skrivna av användare på Fragbite. Fragbite granskar inte sanningshalten i texten och du uppmanas att själv kritiskt granska och bemöta texten. Förutsätt inte att innehållet i texterna är sanning.
Visa 22 kommentarer

Skriv en kommentar

Laddar..