×
Felmeddelande :( Din CSS har inte laddats som den ska. Testa reloada sidan.

Världen

Förlorade en hand — nu behöver han hjälp att fortsätta spela CS

4
Reddit-användaren bobbyBoyka tvingades amputera sin vänstra hand vid 25 års ålder. Nu har sex månader gått, och han söker förslag på hur han skall gå tillväga för att kunna spela Counter-Strike igen.
Många ser Counter-Strike som ett tidsfördriv utanför det "normala" livet, men för andra kan det betyda något mycket mer. För många är Counter-Strike, och gaming rent generellt, en livsstil som man inte kan tänka sig att leva utan — oavsett förhinder. En person som känner så är Reddit-användaren bobbyBoyka.

I sagda forum har han nämligen skapat en tråd där han förklarar att han tvingats amputera sin vänstra hand på grund av en köttätande bakterie. Sex månader av återhämtning har nu genererat ett sug att komma tillbaka till Counter-Strike, som han spelat i över tio år. Det kommer dock inte bli lätt att lära sig spela med endast en hand, vilket är varför han når ut till communityn för tips.

"It's been a painful recovery but now I'm starting to comeback and of course I'm gonna try and get my game on. But switching my hand between the mouse and keyboard just don't work. I've tried taping pencils around my wrist..yeah that didn't work to good either. Goodbye global, hey silver 1 see you in a week", skriver bobbyBoyka på Reddit.

Att lära sig bemästra Counter-Strike med bara en hand bör ses som en rejäl uppförsbacke — men inte en omöjlig sådan. För ungefär två år sedan uppmärksammades Michael "handi" Olson globalt i media eftersom han tycktes ha talang för spelet, speciellt när man har i åtanke att han föddes utan både armar och ben. Olson har varit en inspiration i CS:GO sedan hans historia nådde ytan, och har hänvisats till ett flertal gånger i just denna tråd.

Blind och spelar CS:GO

bobbyBoyka är inte ensam om att ha presenterat sin CS-entusiasm trots ett uppenbart handikapp. Även användaren CannyC behövde hjälp med sitt CS:GO efter den stora september-uppdateringen. Där påpekade han nämligen att han spelat näst intill helt blind, och behövde hjälp med inställningar som tagits bort i patchen. Senare har CannyC även hållt i en AMA (Ask Me Anything) där han fick strax under 500 kommentarer.

Så trots sitt handikapp finns det en hel del inspirationskällor som bevisar att det finns möjligheter för bobbyBoyka att fortsätta, eller i alla fall påbörja ett helt nytt äventyr, i Counter-Strike. Vill du hjälpa honom hitta en metod som fungerar? Bege er till Reddit-tråden.

23 kommentarer — skriv kommentar

Kommentarerna nedan är skrivna av användare på Fragbite. Fragbite granskar inte sanningshalten i texten och du uppmanas att själv kritiskt granska och bemöta texten. Förutsätt inte att innehållet i texterna är sanning.
Visa 23 kommentarer

Skriv en kommentar

Laddar..