×
Felmeddelande :( Din CSS har inte laddats som den ska. Testa reloada sidan.

Sverige

Sverige klara för VM-finalerna

7
Det svenska landslaget klarar utmaningen och kvalar in till The World Championships 2015:s finalturnering. Nu är man ett av de 16 lag som kommer att befinna sig på finalturneringen i Belgrad.
Traditionellt är Sverige en av de starkaste Counter-Strike-nationerna, speciellt sett till antal invånare. Detta har nu bekräftats ytterligare när vårt landslag lyckats med bedriften att kvala in till VM-finalerna The World Championships 2015 i Belgrad, Serbien senare i år. Igår kväll tog man nämligen en av de åtta platser som erbjöds i det europeiska kvalet, detta via en 2-0-vinst över Kazakstan.



Det var dock inte busenkelt för det blågula landslaget att kvala in. Även om man slapp både kvalets första och andra stadie blev det tuffa bullar i gruppspelet i stadie nummer tre. Man inledde det tredje stadiet med att snopet förlora mot Vitryssland med 10-16 på Mirage, men följde upp med en dominant 16-2-vinst över Bosnien och Hercegovina på Dust2 direkt efter.

I sitt tredje möte i gruppspelet lyckades svenskarna, knappt, besegra Norge med ett 16-14-resultat på Dust2, och slog även Island på Train med aningen oväntat jämna 16-12. När gruppens sista match spelades var det Belgien som dominerade Cobblestone mot det svenska landslaget, men trots den avslutande 5-16-förlusten och totalt 3-2 i gruppspelsmatcher lyckades Sverige sluta på en andraplats i sin grupp.

Sveriges resultat i gruppspelet

Sverige Sverige vs. Vitryssland Vitryssland

SE: GeT_RiGhT, Maikelele, slap, wenton, twist
BY: hitMouse, spaz, dERZKIY, fAst, aka

Sverige Sverige vs. Bosnien Bosnien och Hercegovina

SE: GeT_RiGhT, Maikelele, slap, wenton, twist
BA: BENDJI, huNter, Dumas, NiKo, kole

Sverige Sverige vs. Norge Norge

SE: Xizt, dennis, pauf, pronax, Maikelele
NO: Polly, RUBINO, rain, maak, REASTEN

Sverige Sverige vs. Island Island

SE: Xizt, dennis, pauf, pronax, Maikelele
IS: pallib0ndi, peterr, ofvirkur, VEJAY, kruzer

Sverige Sverige vs. Belgien Belgien

SE: Xizt, pauf, pronax, JW, wenton
BE: to1nou, Davidp, NpK, scara, youns


Det tredje stadiet skulle avgöras i ett single elimination-bracket där bäst av tre kartor spelades, och Sverige ställdes mot Kazakstan. Denna match utspelade sig igår, och Markus "pronax" Wallsten ledde en stark femma. Med sig hade han nämligen Richard "Xizt" Landström, Christopher "GeT_RiGhT" Eriksson, Dennis "dennis" Edman och Simon "twist" Eliasson, medan Kazakstan saknade båda sina HellRaisers-stjärnor Dauren "AdreN" Kystaubayev och Rustem "mou" Telepov.

Mötet inleddes på Dust2, där Sverige öppnade med en 5-0-ledning som försvarare. Därefter fick Kazakstan en vinstsvit på tre rundor, men tappade snart greppet om situationen och fortsatte tappa rundor till det blågula landslaget. I slutet av halvan låg Sverige i en 11-4-ledning och vann även den kommande pistolrundan, vilket ledde till en stillsam promenad över mållinjen.

Karta nummer två var Inferno, där Sverige återigen fick börja som försvarare. Man vann pistolrundan, men föll till ett nödköp från kazakstanierna. Detta resulterade i ett 1-4-underläge för svensk del, men som snart vändes mycket tack vare starkt spel från NiP-duon GeT_RiGhT och Xizt. I halvtid löd ledningen 9-6 till Sverige, som gick och vann den kommande halvans öppningsrundor och, utan någon mer förlorad runda, gick segrande ur bataljen.

Sverige Sverige vs. Kazakstan Kazakstan

SE: pronax, Xizt, GeT_RiGhT, dennis, twist
KZ: rafa, keeN, sonic, Galantis, dastan


Även Norge, Tyskland och Nederländerna klara

Utöver Sverige har även Tyskland, Nederländerna och grannarna i Norge kvalat in till VM-turneringen från Europa. Tyskland lyckades besegra Spanien med 2-1 i kartor, och Norge knep en 2-1-vinst över Portugal. Nederländerna fick sin vinst lite billigare då man skulle möta Danmark, som drog sig ur turneringen under gårdagen.

Klara för TWC: 12/16

Serbien Serbien (Värdnation)
Tunisien Tunisien
USA USA
Kanada Kanada
Vietnam Vietnam
Kina Kina
Kirgizistan Kirgizistan
Indonesien Indonesien
Sverige Sverige
Norge Norge
Tyskland Tyskland
Nederländerna Nederländerna
Ovanstående lista är inte helt komplett. Ikväll kommer nämligen den andra halvan av det europeiska kvalträdet, med nationer som Frankrike, Finland, Polen och Ryssland, att spelas. Först ut blir ett stjärnspäckat Frankrike mot utmanaren Island, och kort därefter börjar Titan-duon Adil "ScreaM" Benrlitom och Kévin "Ex6TenZ" Droolans Belgien sin kamp mot Finland.

Senare framåt kvällen kommer Polen och Ladislav "GuardiaN" Kovács Slovakien att mötas, medan Ryssland, med namn som Denis "seized" Kostin, Egor "flamie" Vasilyev och Mihail "Dosia" Stolyarov i sin laguppställning, mot Ungern avrundar hela det europeiska kvalet.

Kvällens matcher

Frankrike Frankrike vs. Island Island

FR: Happy, NBK, SmithZz, apEX, shox
IS: kruzer, pallib0ndi, peterr, ofvirkur, VEJAY

Belgien Belgien vs. Finland Finland

BE: ScreaM, Ex6TenZ, to1nou, Davidp, NpK
FI: TBA

Polen Polen vs. Slovakien Slovakien

PL: TBA
SK: GuardiaN, STYKO, Zero, queztone, naturaL

Ryssland Ryssland vs. Ungern Ungern

RU: seized, hooch, Dosia, flamie, WorldEdit
HU: flash, gabesson, DeadFox, Barcode, FoDa


Kvällens matcher kommer att sändas på E-Frag TV och E-Frag TV 2. Finalturneringen, som spelas offline, kommer att arrangeras i Sava Center i Belgrad, Serbien den 8-11 oktober. Prispotten ligger på 100 000 dollar, vilket motsvarar ungefär 840 000 kronor.

12 kommentarer — skriv kommentar

Kommentarerna nedan är skrivna av användare på Fragbite. Fragbite granskar inte sanningshalten i texten och du uppmanas att själv kritiskt granska och bemöta texten. Förutsätt inte att innehållet i texterna är sanning.
Visa 12 kommentarer

Skriv en kommentar

Laddar..