×
Felmeddelande :( Din CSS har inte laddats som den ska. Testa reloada sidan.

USA

Hiko: "I cannot wait to prove all of the haters wrong"

3
Nu står det klart att den före detta Cloud9-stjärnan Spencer "Hiko" Martin är fullvärdig medlem i Team Liquid. Nästa stopp? En internationell titel!
Det har varit en turbulent sommar för den nordamerikanska spelar- och streamingprofilen Spencer "Hiko" Martin. Kort efter att kvalen till ESL One Cologne 2015 avgjorts stod det klart att hans dåvarande organisation, Nihilum, bröt med Counter-Strike-femma, vilket ledde till nya kapitel för stjärnspelaren.

Kort därefter spreds starka rykten om att Hiko testspelade med topplaget Team Liquid, och ytterligare rykten påpekade att detta inte blivit officiellt då Hiko skall ha haft extrema lönekrav. När Liquid-spelaren Nick "nitr0" Cannella då kom till undsättning och dementerade uppgifterna bekräftades det att Martin testspelade med Liquid, och därefter kunde man se honom spela med laget i officiella matcher.

Nu, nästan en månad efter att det första ryktet om lagbytet offentliggjordes, har det blivit officiellt att Hiko är en del av Team Liquid. Spelaren som får lämna är Kyle "flowsicK" Mendez, något som varit känt sedan tidigare.

Team Liquid

USA Eric "adreN" Hoag
USA Jonathan "EliGE" Jablonowski
USA Nick "nitr0" Cannella
USA Jacob "FugLy" Medina
USA Spencer "Hiko" Martin
På sin Facebook-sida har Hiko skrivit ett väldigt utförigt uttalande, där han bland annat förklarar situationen i det gamla Nihilum-laget och även en hel del information om hans nuvarande femma. Bland annat försvarar han sig mot anklagelserna om att han skulle vara girig och kräva en högre lön och förklarar även varför det tagit sån tid att spika platsen i Liquid.

"Firstly, I assure you I am not making “2.5x or more” than the other players on my team. Secondly, I have personal deals and sponsorships that need to be honored, so it was a very slow back and forth process to figure out how to handle everything. I also want to address the idea that I kill teams or cause unnecessary drama in my teams; I have always and will always value long lasting rosters over team hopping", skriver Hiko i sitt uttalande.

Därefter förklarar Hiko att han tidigare ansett att stora organisationer är en negativ sak för spelare, detta på grund av att en stor organisation inte har lika mycket tid och fokus för att göra spelarna nöjda. Dock vädjar han att Team Liquid, som sedan tidigare är en stor spelare i e-sporten med framgångar främst i StarCraft II men också Dota 2 och League of Legends, ändrat hans syn på det hela. I sin avrundning förklarar han vad som är målet i hans sikte.

"My heart and passion is still with the game and there’s only one thing I want moving forward: A Championship Title. I am excited to see what we are able to achieve with having such a solid organization behind us and I cannot wait to prove all of the haters wrong."

Hiko och hans Team Liquid är aktuella i två Nordamerikanska turneringar, nämligen den åttonde säsongen av CEVO Professional och även den nordamerikanska sektionen av PGL Season 1.

6 kommentarer — skriv kommentar

Kommentarerna nedan är skrivna av användare på Fragbite. Fragbite granskar inte sanningshalten i texten och du uppmanas att själv kritiskt granska och bemöta texten. Förutsätt inte att innehållet i texterna är sanning.
Visa 6 kommentarer

Skriv en kommentar

Laddar..